Natasja Verheul indoorkampioen klasse ZZ

Klarenbeek- Gedurende de wintermaanden konden de menners van Mendistrict Oost kwalificatiepunten halen tijdens verschillende dressuur- en vaardigheidswedstrijden. Natasja Verheul uit Klarenbeek (uitkomend voor Het Apeldoorns Gerij) had tijdens deze wedstrijden zo goed gereden dat zij met drie pony’s door mocht naar het indoorkampioenschap. Omdat haar man echter met dezelfde pony’s rijdt, moesten ze kiezen wie met welke pony aan de start zou komen. Natasja zou dit jaar deelnemen met Peerke in de vaardigheid klasse ZZ.

Afgelopen zaterdag is deze wedstrijd gehouden in Ambt-Delden. Natasja ging als laatste van alle deelnemers van start en ze wist wat haar te doen stond. De anderen hadden heel goed gereden en in de barrage een zeer scherpe tijd van 98 seconden neergezet.

Eerst moest echter het basisparcours overwonnen worden. Deze was zeker kampioenschap waardig. De parcoursbouwer had 20 poorten neergezet en sommige lijnen waren zeer uniek en zeer technisch.

Natasja en Peerke (bij verre de kleinste pony in deze klasse) gingen zeer voorvarend van start. Bij poort één ging het bijna mis, maar verder volgen ze door het parcours. Na de zeer lastige lijn van 17, 18, 19 en 20 te hebben overwonnen, kwamen ze binnen de tijd door de finish. Maar had Peerke nog genoeg energie en kracht over voor de lange barrage die ging volgen?

Ze gingen zeer snel van start en na poort zes volgde een zeer lastige bocht naar acht waarbij Peerke even de weg kwijt was. Ze herstelden zich goed en na poort 20 gooide Peerke er zelfs nog een flinke eindsprint uit. In een tijd van 94 seconden kwamen ze foutloos over de finish.

Peerke kreeg thuis nog een heerlijke bak slobber met wortels. Wat een top afsluiting van een mooi winterseizoen.

woensdag 6 maart

Deel dit bericht