Nationale Sportweek in de gemeente Voorst

Twello- Op woensdagmiddag 12 september barst om 16.00 uur in de gemeente Voorst de 15e editie van de Nationale Sportweek (NSW) los. Vanwege dit 15-jarige jubileum duurt de sportweek dit jaar langer en is het programma-aanbod groter en leuker dan ooit! Tijdens deze sportieve week openen sportclubs, bonden en gemeenten hun deuren om aan heel Nederland te laten zien hoe leuk sporten is.

Beachsoccertoernooi

Dit jaar start de Nationale Sportweek met een voetbaltoernooi op het nieuwe beachsoccerveld van zwembad De Schaeck voor deelnemers tussen de 10 en de 15 jaar. Inschrijven kan op www.voorstactief.nl in twee leeftijdscategorieën: van 10 t/m 12 jaar en van 13 tot en met 15 jaar. Elk team bestaat uit minimaal drie, en maximaal vier spelers. De aftrap van de eerste wedstrijd is om 16.00 uur en het laatste fluitsignaal klinkt om 18.00 uur.

Voorafgaand aan het toernooi opent wethouder Hans van der Sleen het nieuwe beachsoccerveld en geeft Freestyler Josh hier een voetbalclinic. Als je om 14.00 uur bij het zwembad bent, mag je hier (uiteraard gratis) aan deelnemen en leert Josh je diverse coole trucs. Misschien komen deze jou nog van pas tijdens het toernooi!

Sporten is leuk en gezond

De Nationale Sport Week is een initiatief van NOC*NSF en heeft als doel zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en om te laten zien hoe gezond en leuk sporten en bewegen is. In de gemeente Voorst heeft Team Voorst Actief een programma samengesteld in de periode van 12 tot en met 29 september 2018 met voornamelijk gratis activiteiten. De buurtsportcoaches en dorpscontactpersonen zorgen als team Voorst Actief voor onder andere een toegankelijk aanbod van activiteiten. Dit doen zij namens de gemeente Voorst die hiermee de deelname aan sport- en beweegactiviteiten en de sociale ontmoetingen faciliteert en stimuleert. Team Voorst Actief zoekt zoveel mogelijk de samenwerking met lokale organisaties en speelt in op vragen en initiatieven van inwoners van de gemeente Voorst.

woensdag 5 september

Deel dit bericht