Nederlaag Voorwaarts

Twello- Pim Havekes speelt sinds zijn jongste jeugd bij Voorwaarts. Zijn talent werd opgepikt in Twente, waardoor hij een periode bij de jeugd van FC Twente doorbracht, waarna hij de laatste jaren weer de hoogste jeugdteams van Voorwaarts vertegenwoordigde. Nu is hij eerstejaars senior en volgens trainer Jochem de Weerdt een vaste waarde in het eerste elftal van Voorwaarts. Na drie wedstrijden scoorde hij reeds zijn eerste officiële doelpunt in de beker en vandaag op deze zonovergoten middag aan de Laene scoorde hij in de 44ste minuut zijn eerste competitiedoelpunt.

Toch was hij na afloop niet tevreden, want Voorwaarts verloor de eerste wedstrijd van het seizoen op een moment dat dit bijzonder slecht uitkomt. Het moet nu de koppositie op de ranglijst overlaten aan de directe tegenstander Achilles ‘12. Volgens Pim begon Voorwaarts slordig aan de wedstrijd. Dat resulteerde in de 8ste minuut al in een tegendoelpunt. Voorwaarts liet zich in het eerste kwartier niet onbetuigd door een schot tegen de paal van Luuk Grieving. Na het eerste kwartier was Voorwaarts de bovenliggende partij met mooie aanvallen. Het resulteerde in open kansen voor Joey Teering (lob) en Rick Timmermans (tegen de keeper). Een doelpunt valt niet uit deze situatie. Een minuut voor de rust is het dan wel raak. De vrije trap aan de rechterkant komt via Luuk in de vijf meter bij Pim terecht. Hij schiet de bal binnen. Ruststand 1-1.

Na rust een geconcentreerder Voorwaarts. En toch valt het tegendoelpunt in de 68ste minuut in een verdedigende kluts. Achilles kan de laatste tik aan de bal geven. Opnieuw een achterstand. En daarna haalt Voorwaarts nog een ruime voldoende met meerdere kansen. Het is volgens Pim echter een wedstrijd van ‘net niet’. De goed ingevallen Lars Teunissen kan vlak voor tijd nog een lastige voorzet omzetten in een goed kopbal richting de kruising. Als de keeper van Achilles echter deze bal uit het doel slaat, dan is het gedaan. Voorwaarts moet zich voor het eerst dit seizoen neerleggen bij een nederlaag. Voor Pim een moeilijk te verteren nederlaag, maar het veldspel bood voldoende perspectief voor het vervolg.