Nieuwe bodem van de Oortveldruiters feestelijk geopend

Empe- Tijdens het tweedaagse concours hippique in Empe, was er op de zaterdag speciale aandacht voor de officiële opening van de binnenbak. Hiervoor waren een aantal ponyruiters en een aantal voltigeurs van de vereniging aanwezig en was er een aantal ereleden van de Oortveldruiters uitgenodigd. De ereleden zijn allen oud bestuursleden die tevens aan de wieg van de ponyclub en rijvereniging stonden en enkele jaren daarna bij het verwezenlijken van de manege (1994) die het trotse eigendom is van de Oortveldruiters.

Nu stonden ze er weer, 28 jaar later: Henk Achterkamp, Berend Zwierenberg en Arie Brouwer, middenin de nieuw aangelegde binnenbak bodem, voor een groen lint. Arie Brouwer: “Met het doorknippen van dit lint hopen wij dat de Oortveldruiters nog een hele mooie tijd tegemoet gaan!”

Na het doorknippen reden een aantal ponyleden, waaronder een kleindochter van Arie een rondje door de manege en aansluitend was er nog een voltige demonstratie.

In het weiland direct naast de manege werd het jaarlijkse Hunnekink concours verreden, op het terrein van de familie Hunnekink.

Op de zaterdag werd het dressuur programma een uur vervroegd in verband met het warme voorspelde weer. Gelukkig waren er voldoende water en andere verkoelende drankjes aanwezig.

Op zondag werd er gesprongen door pony’s en paarden. De terreincommissie was er weer in geslaagd om een zeer goed uitziend springparcours neer te zetten met sponsorhindernissen en met een aankleding van sierbomen en -struiken die beschikbaar gesteld waren door sponsoren. De zondagmiddag werd afgesloten door een mooie loterij van allerlei gebruiksartikelen en enkele diensten van ondernemers uit de regio, speciaal op poten gezet door het Actiecomité om extra inkomsten voor de manege te werven. De vele vrijwilligers van de Oortveldruiters hebben er samen weer voor gezorgd dat iedereen kon genieten van twee dagen gezellige paardensport.

woensdag 29 juni 2022

Deel dit bericht