Nuttige én aangename verenigd in Adelaarshorst

Vrijdagavond in De Adelaarshorst, zondagmiddag op Sportpark De Laene. Zie hier de globale weekendindeling van Twellonaar Stefan Rutgers (61). Tenzij een van beide voetballiefdes een uitwedstrijd speelt natuurlijk; dan reist hij Go Ahead Eagles of Voorwaarts Twello met alle (club)liefde achterna.

De liefde voor Go Ahead, toen nog zonder toevoeging ‘Eagles’, ontstond in 1966, toen de geboren Eibergenaar via Zutphen in Twello kwam te wonen. Al snel werd de beroemde Vetkampstraat twee zondagen per maand het voetbalthuis van de 8-jarige Stefan en wijlen zijn vader. Ruim een halve eeuw later is de Vetkampstraat nog steeds de thuisbasis van Go Ahead Eagles, maar combineert Rutgers het supporterschap met een functie op de commerciële afdeling van de club.

Wat houdt je functie bij Go Ahead Eagles precies in?

“Ik ben inmiddels een kleine tien jaar verbonden aan Go Ahead Eagles als gastheer in de Business Lounge, als spreekstalmeester tijdens Business Events of als gids bij rondleidingen. Nadat ik stopte bij zorgorganisatie Pluryn, waarvoor ik onder meer met veel plezier actief was bij Het Hietveld in Beekbergen en De Beele in Voorst, ontstond er vorig jaar ruimte in mijn agenda. Hierop vroeg Go Ahead Eagles mij om deel uit te maken van de commerciële afdeling van de club. Met mijn collega’s zorgen we ervoor dat De Adelaarshorst naast het Home of Football ook nog meer het Home of Business wordt. Ik richt me hierbij ook op ondernemers uit de gemeente Voorst. Diverse Voorster bedrijven zijn al lid van onze Business Club, maar er zijn nog volop groeimogelijkheden. Om nog meer ondernemers te mogen ontvangen hebben we voor het seizoen 2019/2020 een mogelijkheid om al voor €1.000,- lid te worden van de Business Club. In het Voorster Nieuws van 27 februari en 6 maart wordt dit nader beschreven, met een speciale actie voor de kraker tegen FC Twente. Daarover later meer…”

Wat kan Go Ahead Eagles betekenen voor ondernemers uit Voorst?

“De Business Club van Go Ahead Eagles is een echte ontmoetingsplek. Het mooie en unieke van netwerken bij Go Ahead Eagles is dat je elkaar minimaal iedere twee weken bij de wedstrijden tegenkomt en daarnaast bij tal van evenementen die exclusief voor de leden van de Business Club worden georganiseerd. Zo worden nieuwe gezichten al snel bekende gezichten, en breid je je zakelijke netwerk in rap tempo uit. Daarnaast verenig je het nuttige met het aangename: een avondje Adelaarshorst is ook een heerlijk avondje uit. En dat geldt niet alleen voor pure voetballiefhebbers.”

Onder die laatste categorie mag jij wel geschaard worden. Wat maakt het dat je zoveel tijd van je weekend langs de lijn doorbrengt?

“Het is sowieso voor mij een stukje nostalgie. Zowel Voorwaarts als Go Ahead Eagles speelt nog op dezelfde locatie als waar ik in mijn jeugdjaren kwam. Dat maakt het extra speciaal om daar elke twee weken te zijn. Er liggen zoveel herinneringen. Aan De Laene zijn dat de jaren waarin ik zelf speelde in het oranje-zwart. Helaas beëindigde een zware knieblessure mijn loopbaan in het eerste al toen ik 21 jaar was. Desondanks hebben de vaste Voorwaarts-volgers blijkbaar nog wel wat herinneringen aan mij als voetballer. Mijn zoon Simon – die nu in het eerste speelt – krijgt namelijk regelmatig te horen: “Je loopt precies als je vader!” Ik druk hem dan altijd op het hart dat hij het als een compliment moet zien, maar hij trekt dat ernstig in twijfel, haha!”

woensdag 20 februari 2019, foto door Jeffrey Hurenkamp

Deel dit bericht