Obstaclerun voor gezinnen, sporters en mensen met een beperking

Warnsveld- Er komt een sportief evenement "de Buddy Obstacle Run" en dit evenement combineert sportieve uitdaging en spel door het gezamenlijk overwinnen van hindernissen. In een prachtig natuurgebied rond Zutphen ligt het parcours dat door bos en water loopt en waarin je te maken krijgt met diverse hindernissen.

Men wordt uitgedaagd om deze hindernissen te overwinnen. Dat kan alelen, maar natuurlijk ook met vader, moeder, broers of zussen. Of misschien met wat vriendjes en vriendinnetjes. Het zou ook een heel origineel verjaardagspartijtje kunnen zijn of een sportieve familiedag. Er is een 3 kilometerparcours en een 7 kilometerparcours. Er doen ook jeugdige gehandicapte deelnemers mee. Zij hebben een eigen parcours en worden geholpen door buddy’s. Deelnemers sporten dus samen met gehandicapten, want men vindt: iedereen mag meedoen.

Vanaf 12 jaar mag er zelfstandig opgegeven worden. Jonger dan 12 jaar moet opgegeven worden met een volwassene.

Opgeven en/ of meer informatie? Kijk dan snel op www.buddyrun.nl Met dit evenement vraagt men meer aandacht voor de ziekte Batten. Kinderen met Batten worden op jonge leeftijd rolstoelafhankelijk, verliezen het vermogen tot communiceren en hebben een levensverwachting tussen de 15 en 25 jaar. Er is (nog) geen medicijn en geen behandeling mogelijk voor deze ziekte. Samen kunnen we hier verandering in brengen door de extra opbrengsten via sponsoring van de deelnemers en/of andere acties voor 100% ten goede te laten komen aan wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekte.

woensdag 9 mei

Deel dit bericht