Onnodige nederlaag van SV Twello tegen koploper Vaassen

Twello- Pal voor de rust kwam de thuisploeg op 1-0. Daarvoor had s v Twello driemaal de kans gehad de score te openen, maar het killersinstinct ontbrak deze middag bij de voorhoede spelers van de ploeg uit Twello.

Het was van beide kanten heel kort aftasten geblazen. Na 6 minuten schoot Nicky Eekhuis via de paal naast. De reactie van Vaassen kwam even later via Remco Pannekoek, maar zijn schot was te slap. De thuisploeg nam steeds meer het initiatief. Vooral op het middenveld waren ze feller in het duel. Fysiek kwam sv Twello daar te kort. Na 20 minuten spelen gaf Raymond Stegeman een gave voorzet op Tom Tangeler. Hij kopte in kansrijke positie naast. Daarna kreeg de thuisploeg een paar mogelijkheden, maar de kans om te scoren was er in de 39ste minuut voor Tim Evers. Hij schoot van dichtbij hoog over. Even later schoot Tim Evers de bal strak in de hoek, maar de reactie van keeper Sam Luijks was schitterend. Pal voor de rust werd een corner van s v Twello weer slecht genomen. Te veel spelers van de gasten voor de bal. Rechtsback Wesley Stegeman mocht het hele veld over lopen en 1-0 scoren. Hoe vaak had hij de eerste helft dat niet kunnen doen! Ruststand 1-0 en dat had sv Twello toch echt aan zichzelf te wijten.

Na de rust startte sv Twello fel. Nicky Eekhuis had de gelijkmaker kunnen/moeten maken. Nadat Remco Hulleman de bal te zacht inschoot voor de thuisploeg had Frank de Croon op karakter de bal veroverd. Zijn schot onder in de hoek tikte Sam Luijks wel heel knap eruit. De gasten bleven jagen op de gelijkmaker. De thuisploeg moest meer en meer terug. Jammer was het dat scheidsrechter A. Moussouli steeds meer zijn stempel op de wedstrijd drukte. Hij gaf veel gele kaarten waar zeker ook rood op zijn plaats was. De spelers van s v Twello lieten zich te veel afleiden door dit gebeuren. In de 68ste stelde Remco Pannekoek Remco Hulleman in staat 2-0 te scoren en weer werd er niet resoluut ingegrepen. Te pas en te onpas werd er gefloten en nog vaak werd een kaart getrokken. In de 85ste minuut kreeg s v Twello een strafschop en Max Smaal maakte 2-1. Zelfs keeper Jay Koster ging mee naar voren. Het mocht niet baten.

Volgende week thuis tegen Loenermark. Aanvang 14.00 uur. Dan zal er meer power op het middenveld nodig zijn en het handelingstempo zal echt omhoog moeten om tot een goed resultaat te komen.