Onverdiend verlies Activia

Twello- Activia mocht aantreden in Zwolle tegen de plaatselijke SV met die naam. De thuiswedstrijd tegen deze tegenstander was lang in evenwicht; dreigde in een nederlaag te eindigen maar werd in de absolute slotfase omgedraaid in een 2 – 1 overwinning.

Het was opnieuw een duel zonder goed voetbal maar met veel strijd waarbij de punten beide kanten op konden vallen. De eerste helft was er sprake van evenwicht waarbij Activia enkele behoorlijke kansen onbenut liet en waarbij je steeds het idee had dat als de ploeg van trainer Hulshof echt aanzette en in de buurt kwam van het gewenste niveau dat doelpunten niet uit konden blijven. Het spel was echter vaak slordig en geslaagde combinaties waren zeldzaam. Na rust werd het er allemaal niet beter op en Zwolle werd nu ook af en toe gevaarlijk. Uit een goede aanval werd knap de openingsgoal ingeschoten en vanaf dat moment liep Activia de wedstrijd achterna. En als het niet lekker loopt dan heb je ook zelden het geluk aan je zijde; vandaag vormde daarop geen uitzondering. Een voor iedereen (zelfs Zwolle supporters) zichtbare handsbal in de 16 werd door de scheidsrechter als onschuldige “schouderbal” beoordeeld terwijl een op het oog zuivere treffer werd afgekeurd na een vlagsignaal van de Zwolse assistent (dat gebeurde trouwens ook al in de thuiswedstrijd). Halverwege de tweede helft liep captain Dennis Wennink een, naar het zich liet aanzien, zware knieblessure op. Een typische kunstgrasblessure waar je er steeds meer van ziet: niet in een duel maar in een poging de houding te corrigeren waarbij een voet vast blijft staan. We hopen met zijn allen dat het meevalt met “onze ouwe”. De wedstrijd eindigde in een 1 – 0 nederlaag. Niet verdiend maar in deze klasse moet je als ploeg wel zelf je niveau halen; cadeautjes hoef je niet te verwachten.