Op zondag 13 mei stond de wedstrijd Terwolde - Haarle op het programma

Terwolde- Voor Terwolde een belangrijke wedstrijd in de strijd om plek 12 en voor Haarle een belangrijke wedstrijd in de strijd om de 3e periode. Haarle, de ploeg van oud-trainer van Terwolde Jeroen Veldwijk, had in het begin van de wedstrijd een klein overwicht. Na 10 minuten werd er bij Terwolde daarom een tactische omzetting gedaan en werd Jurrien Kamphuis (die de geblesseerde Jelmer Bellert verving in de spits) teruggezet naar het middenveld en mocht Thijs van Broekhuizen in de spits zijn snelheid gaan inzetten.

Haarle probeerde met een paar ongevaarlijke schoten van afstand gevaar te stichten, maar werden ondanks een veldoverwicht niet echt gevaarlijk.

10 minuten voor de rust begint Niels Bredenoort aan een lange rush en wordt onrechtmatig neergehaald op 25 meter van de goal. Een verdienstelijk spelende Edwin Dommerholt neemt plaats achter de bal, echter zijn vrije trap sticht te weinig gevaar.

Enkele minuten later legt een sterk spelende Koen Appelo aan vanaf 20 meter, echter zijn schot verdwijnt in het vangnet en zo gaan beide ploegen rusten bij een 0-0 stand.

In de 2e helft blijft een geblesseerde Peter Roeterd achter in de kleedkamer en wordt Max van Gerrevink als spits ingebracht. Daardoor verhuist Thijs naar de rechtsbackpositie, waar hij zich zichtbaar beter thuis voelt.

In de 50e min weet Haarle het veldoverwicht om te zetten in een 0-1 stand. De nr. 7 produceert een mooie boogbal over Dik Nieuwenhuis heen.

Dan lijkt Terwolde echt wakker te worden en uit een ander vaatje te gaan tappen. Dit resulteert in een corner van Edwin die heel goed ingeklopt wordt door Rik Bredenoort. 53e minuut, stand 1-1. Daarna pakt Terwolde door en Rik stuurt Niels weg en die komt in een 1 op 1 situatie terecht. Helaas glijdt Niels uit en is deze kans voorbij.

In de volgende aanval stuurt Sem Gerritsen Jurrien weg die een goede versnelling in zet om langs zijn tegenstander te komen en op de keeper afloopt. Op het laatste moment houdt hij in en probeert in de bovenhoek te schieten. Helaas een makkelijke prooi voor de keeper.

In de 80e min kiest Haarle ervoor om achterin 1 op 1 te gaan spelen en dat levert snel resultaat op. 3 minuten later komt Haarle over de linkerkant van Terwolde door en weet in de korte hoek in te schieten. Een zuur doelpunt, waar ogenschijnlijk beter ingegrepen had kunnen worden door Terwolde.

Met een dubbele wissel, Floris Klunder voor Niels en Wiebe Voois voor Sem, probeert Terwolde nog een punt uit het vuur te slepen, echter mocht het helaas niet zo zijn.

Haarle blijft met 3 punten goed mee doen om de 2e periode en Terwolde kan zich gaan opmaken voor de spannende nacompetitiewedstrijden.

Namens Terwolde wordt Jeroen Veldwijk nog bedankt voor het sponsoren van de bal.

Zondag staat de uitwedstrijd tegen Broekland op het programma.