Opnieuw overwinning Voorwaarts

Twello- De wedstrijd Voorwaarts - SDC '12 vond afgelopen zondag onder koude maar goede voetbalcondities plaats aan de Laene. Het vertoonde spel en het resultaat verwarmde in ieder geval de harten van de Voorwaartsaanhang. Voorwaarts wint de wedstrijd met 4-2. In het eerste kwartier lijkt het er niet op dat Voorwaarts aan het langste eind gaat trekken. SDC opent fel en komt al in de tweede minuut alleen voor Yoel Finke. De solide keeper van Voorwaarts onderbreekt het schot met zijn voet, maar de bal moet daarna nog even veiliggesteld worden door een Voorwaartsverdediger.

De vraag bleef na afloop rondgonzen of dit reglementair was gebeurd. Daarna volgen in het eerste kwartier zeker drie honderdprocent kansen voor SDC. Voorwaarts kan pas na twintig minuten ontsnappen. Dat doet het wel heel effectief. Na een prachtige combinatie op het middenveld kan Luuk Grieving alleen oprukken naar het vijandelijke doel. Zijn schuiver is de keeper te machtig, 1-0. Daarna zet SDC nog meer druk. Voorwaarts heeft soms kunst- en vliegwerk nodig om het ontij voor te zijn, zoals in de 33ste minuut als de bal op de paal belandt. Yoel kan de bal kolderiek in ontvangst nemen. Vlak voor rust wordt Voorwaarts weer dominanter. In de 43ste minuut kopt Pim Havekes uit een corner prachtig raak. Het doelpunt krijgt geen goedkeuring van de scheidsrechter. Twee minuten later krijgt Nando Manuputty de bal op zestien meter voor zijn voeten na een afgeslagen corner. Zijn gesmoorde schot verdwijnt in het doel. De scheidsrechter heeft echter voor rust gefloten en keurt het doelpunt af. Na rust wordt de wedstrijd nog meer open. Voorwaarts combineert er lustig op los en wordt nu ook verdedigend beter georganiseerd. In de 53ste minuut een vlammend schot op het doel van man of the match Luuk op de vuisten van de keeper. Even later wel de beloning. Uit een corner kopt Luuk de bal bij de tweede paal op het doel. Vlak voor het doel toucheert Joey Teering de bal met het hoofd, 2-0. Daarna speelt Voorwaarts een voor de toeschouwers oogstrelend spelletje. Onder aanvoering van de energieke Lars Teunissen, de lepe Nick Linthorst en de altijd aanspeelbare Luuk Grieving worden de mannen uit Denekamp zoekgespeeld. Eerst is het Jesse Zwienenberg die alleen op de goal af kan gaan. Zijn schot wordt gesmoord door de keeper. Zijn herkansing vlak voor het doel wordt met een teenlengte verijdeld. SDC kan nog een keer aan de aandacht van de Voorwaartsverdedigers ontsnappen. Yoel Finke staat echter opnieuw een tegendoelpunt in de weg. Dan is het weer de beurt aan Voorwaarts. In de 70ste minuut schudt Nick Linthorst zijn directe tegenstander af aan de linkerkant van het strafschopgebied. Zijn lage voorzet wordt door Joey Teering bij de eerste paal binnengetikt 3-0. De koek is nog niet op. Daan Stormink komt voor Jesse in het veld. Uit zijn actie op het middenveld ontstaat een vrije trap, die door Nick Linthorst snel wordt neergelegd bij de op links vrijstaande Luuk. Hij schiet de bal krachtig binnen, 4-0. De wedstrijd is beslist. SDC richt zich nog een keer op en scoort in de 78ste en 82ste minuut, 4-2. Het lijkt nog even spannend te worden, maar zo ver laten de spelers het niet komen. Met Bastiaan Lubberts voor Joey en Pim Wolbers voor Nando wordt de wedstrijd solide uitgespeeld. Sterker, het elftal creëert nog volop mogelijkheden die niet meer verzilverd kunnen worden. Dit elftal wilde reageren na mindere resultaten in de afgelopen weken. Dat heeft het heel goed gedaan. Vanavond mag het opnieuw aantreden tegen KHC uit Kampen voor de 2de knock-outfase in de beker. De wedstrijd begint om 20.00 uur aan de Laene.