Paralympische medaille winnaars gehuldigd

Twello- De Paralympische spelen die onlangs plaats vonden in Tokio, zijn voor het regionale duo Patrick Bos en Tristan Bangma bijzonder succesvol geweest. Het tandem duo wist n.l. in de 4 km achtervolging baanwielrennen een Gouden medaille te behalen. Tijdens de kwalificaties hebben zij zelfs een wereldrecordtijd neergezet. Vervolgens behaalden zij nog de zilveren medaille tijdens de 120 km wegwedstrijd.

Burgemeester Renske Helmer-Englebert zette vorige week donderdag de medaillewinnaars nog eens extra in het zonnetje tijdens een bijeenkomst in restaurant De Patron. Naast alle loftuitingen en felicitaties reikte de burgemeester een gemeentelijke onderscheiding, ‘t Formulier, uit aan Patrick Bos. De onderscheiding is een blijk van waardering en erkentelijkheid voor de zeer bijzondere sportprestaties van deze inwoner van Twello. Patrick Bos won eerder meerdere medailles tijdens de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen. Ruim 10 jaar geleden maakte hij de overstap naar para-cycling, om als valide sporter piloot te worden op de tandem. In 2015 won Patrick Bos samen met zijn toenmalige tandemgenoot de 4 km achtervolging tijdens het wereldkampioenschap para-cycling. Tijdens de Paralympische Spelen in Rio in 2012 en vier jaar later in Londen, won Patrick Bos beide keren een bronzen medaille. Sinds 2017 vormt hij op de tandem een duo met Tristan Bangma uit Apeldoorn.

Na de landelijke huldiging werden de twee Paralympische medaillewinnaars Tristan Bangma en Patrick Bos nog eens extra in het zonnetje gezet door de burgemeester van de gemeente Voorst; Renske Helmer-Englebert.

woensdag 22 september 2021

Deel dit bericht