Persoonlijke fouten nekken sv Twello

Twello- Wanneer je zulke grote fouten maakt in je verdediging is er geen voetballen tegen. Deze nederlaag tegen ZVV heeft s v Twello dan ook volledig aan zichzelf te wijten. Natuurlijk waren er verzachtende punten. Maar liefst 6 spelers waren er deze middag niet bij, maar toch…

Al in de 1ste minuut schudde uitblinker Jim Florentinus s v Twello wakker, maar dat was deze middag niet aan de thuisclub besteed. In de 4de minuut nam ZVV een vrije trap heel snel. De verdediging lette niet op en de 0-1 stond door Jim Florentinus op het scorebord. Wakker geworden, vergeet het maar. In de 11de minuut maakte dezelfde speler 0-2. Kansen op 0-3? Ja zeker, maar keeper Jay Koster tikte een kopbal van Jim Florentinus boven uit de hoek en Redouan Toutouh schoot van dichtbij naast. In de 19de minuut een mooie aanval van de thuisploeg. Frank Wijnbergen gaf op Max Smaal en de 1-2 stond genoteerd. Nu volop kansen voor s v Twello. Maarten Lutje Beerenbroek schoot rakelings naast en even later was de redding van keeper Cerry van Amersfoort op een inzet van dezelfde speler katachtig. Twello ging op zoek naar de gelijkmaker maar door een muur bij een vrije niet goed op te stellen scoorde Jim Florentinus wel heel simpel 1-3. Toch bleef de thuisploeg komen. Nadat Frank Wijnbergen van dichtbij naast had geschoten had Max Smaal de 2-3 kunnen maken, maar de reactie van de keeper van ZVV was subliem. Nadat Qualid Akarkach de bovenlat had geraakt, werd het pal voor de rust 1-4 doordat keeper Jay Koster een bal totaal verkeerd beoordeelde. Ruststand 1-4 en dat was volkomen verdiend.

Na de rust mocht je een offensief van de thuisploeg verwachten. Dat kwam er ook. Frank de Croon schoot over, Tim Evers naast en Jorden Roeterd hoog over. Nee eerlijk is eerlijk de uitvallen van ZVV waren gevaarlijker. Het was dat Jay Koster een paar maal één op één goed redde, anders…… Ook aan de 1-5 ging weer een grote fout vooraf en weer Jim Florentinus strafte dat heel knap af. Jeroen de Vos had ook nog een aantal mogelijkheden om de score te verhogen. De thuisploeg dan? Edward Achtereekte schoot van binnen de 5 meterlijn hoog over. Quillan de Fretes kwam een teen lengte te kort en Haggai Sipahelut had 2 mogelijkheden voorbij laten gaan voordat hij knap 2-5 scoorde. Scheidsrechter Hans Jansen uit Apeldoorn( floot op de achtergrond een goede partij) telde er weinig tijd bij en de 2-5 overwinning voor ZVV was geheel terecht. Volgende week uit tegen Klarenbeek. Hopen dat er van de 6 afwezige spelers van deze middag weer een aantal terug zijn en dan heel anders aan de wedstrijd beginnen.