Pijnlijke nederlaag voor Activia

TWELLO- Activia moest het vandaag opnemen tegen het Zwolse Ulu Spor. Een ploeg die laag staat op de ranglijst, maar de laatste tijd goede resultaten heeft geboekt. In deze wedstrijd bleek ook wel dat ze beter zijn dan de plek op de ranglijst doet vermoeden.

Trainer Hulshof had een basisplaats ingeruimd voor spits Michiel Mikkers die hopelijk nu eens een tijd van blessures gevrijwaard zal blijven. Dat betekende dat Wouter Hameka weer naar de buitenkant verhuisde en Zemir op het middenveld terecht kwam. Wouter Klein Velderman begon daardoor vanaf de bank, maar mocht al redelijk snel het veld in nadat Arco Bergman na een botsing de schouder uit de kom kreeg en zich moest laten vervangen. De stand was toen al 1 – 0 voor de gastheren die uit de rebound van een door keeper Thomas Polman half gekeerd schot (Jory Visch moest werken) de openingstreffer binnenschoten. Tien minuten voor rust werd het ook 2 – 0 toen een aanvaller teveel ruimte kreeg en vanaf randje zestien hard in de hoek schoot. De ruststand werd echter 2 – 1 toen aanvoerder Dennis Wennink (één van de weinigen die zijn niveau haalde en ook de juiste beleving toonde) het goede voorbeeld gaf. Hij draaide zich knap vrij en schoot met een goed geplaatst schot in de benedenhoek de niet al te mobiele doelman het nakijken.

Na rust zat Activia aanvankelijk wat beter in de wedstrijd en nadat enkele kansen gemist waren was het Zemir Mujic die met een bekeken schuiver de stand op 2 – 2 bracht (op aangeven van Dennis die de assist mocht bijschrijven). Hierna was Activia een tijdlang de baas op het veld en de 2 – 3 hing in de lucht. De ploeg had pech dat de (overigens goed leidende) arbiter geen strafschop wilde geven na een vermeende overtreding op Michiel Mikkers en dit moment werd nog iets belangrijker toen een minuut later de thuisploeg opnieuw op voorsprong kwam. Bij een corner werd de defensie afgetroefd en de bal hard binnengekopt. In deze knotsgekke fase werd het direct daarna ook al weer gelijk; dit keer kreeg Mikkers de bal voor de voeten in de zestien en daar wist hij wel raad mee. Het laatste en daarmee winnende doelpunt was echter wederom voor Ulu Spor. Nadat de Activia verdediging een aantal keren had verzuimd om daadkrachtig in te grijpen werd er uiteindelijk binnengeschoten. In het laatste kwartier ging Activia achterin één op één spelen en dat leek even helemaal verkeerd uit te pakken. De razendsnelle spitsen van Ulu Spor kregen een aantal uitstekende kansen om de genadestoot uit te delen maar faalden hier in. Activia bleef daardoor in de wedstrijd en kreeg in de absolute slotfase de tegenstander toch nog vastgezet op de eigen helft. De bal wilde echter niet meer goed vallen en de misschien verdiende gelijkmaker bleef uit. Een pijnlijke nederlaag dus en Activia doet daarmee slecht zaken op de ranglijst. Voor de winterstop volgen nog een thuiswedstrijd tegen de Gazelle en een bezoek aan Lettele. Proberen om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten.