Primeur in Twello: het 4-de-zomer–Beachtoernooi

Twello- Het is Beachsport Twello, onderdeel van SV Voorwaarts, in samenwerking met de buurtsportcoaches, gelukt. Op zondag 9 juli heeft aan de Laene, de eerste editie plaats van het 4-de-zomer-beachtoernooi plaatsgehad. Wat was het een onwijs succes. Al enkele jaren groeit de beachtak van SV Voorwaarts in rap tempo. Naast beachhandbal, beachvolleybal en beachtennis, wint ook beachvoetbal fors aan populariteit.

Beachsporten zijn populair door het fanatieke, en speelse karakter van de sport, waarbij tevens een beroep gedaan wordt op tactisch inzicht en teamspirit. En dat alles in combinatie met de omgeving waar het sporten plaatsvindt; in de buitenlucht op fijn, wit zand met vaak een zonnetje en een licht briesje. Logisch dat beachsporten zo populair zijn. Aan de Kerklaan in Twello ligt een prachtige beachlocatie, waar gedurende de zomermaanden verschillende toernooien, trainingen en competities gespeeld worden. Deze activiteiten zijn gericht op één sporttak (bijvoorbeeld handbal of volleybal), en dat vonden we een gemis.

Om die reden is er dit jaar een uniek en alles omvattend recreatief beachtoernooi georganiseerd: het 4-de-zomer-beachtoernooi. Nog nooit eerder is er een toernooi geweest, waarbij je als team vier verschillende sporten in één beachtoernooi moet spelen. Een team betond uit 4 personen: jongens, meiden, heren, dames, buren, familie, collega’s, vrienden. De samenstelling maakte niet uit, mits de leeftijd van de individuele deelnemers niet jonger was dan 12 jaar. Een BBQ, zomerse muziek, en een springkussen voor het jongste publiek maakten het geheel af. Met totaal 64 deelnemers was het een grandioos succes. Ben jij er volgend jaar ook bij?
Contact/ meer informatie: Manon Huisman, www.beachsporttwello.nl

woensdag 12 juli

Deel dit bericht