Pupil van de week voorspelt einduitslag

Twello- Het is niet elke week zo dat de voorspellende gaven van de pupil van de week uitkomen. Dit keer had de in het veld overal inzetbare pupil van de week Piet Overkamp de uitslag juist voorspelt. Voorwaarts had voor de eindstand van 3-0 maar een halve wedstrijd nodig. Dat was voor Piet en het publiek wel een verrassing. De man of the match Nando Manuputty is inmiddels een vaste waarde in het eerste elftal van Voorwaarts. Zijn fluwelen techniek was vandaag ook weer een garantie voor een doelpunt. In de uitwedstrijd tegen ATC ‘65 had Voorwaarts een totale offday en had het volgens Nando ook met dubbele cijfers kunnen verliezen.

Dat vroeg voor deze zondag om een reactie van het elftal. Trainer Jochem de Weerdt besloot om in een iets ander systeem te spelen met veel lopende spelers. Daardoor ontstond er veel ruimte achter de verdediging van ATC voor onder andere Rick Timmermans en Simon Rutgers. Voorwaarts dwong met deze aanpak de eerste helft vele kansen af. De eerste kans was een vrije trap van Rick Timmermans die vanaf twintig meter op de paal belandde. De eerste goal viel na 17 minuten en ontstond uit een lange bal van keeper Yoel Finke op Joey Teering, die vandaag samen met Simon Rutgers in de spits speelde. Joey stond een op een met hun laatste man, maar wachtte op Simon die hard kwam aangesprint. Joey legde de bal opzij en Simon schoot hem goed in de lange hoek voorbij de keeper, 1-0. Bij de 2-0 was Joey opnieuw betrokken. Hij kreeg de bal op ongeveer 25 meter van de goal en gaf hem diep op Luuk. De dynamische middenvelder werd onderuitgehaald in de 16 meter, omdat hij eerder bij de bal was dan de verdediger, penalty dus. Luuk nam hem zelf en schoot hem strak in de hoek. De 3-0 kwam uit een corner. Rick Timmermans nam de corner en Nando stond helemaal vrij op de 16 meter. Rick zag de mogelijkheid en gaf de bal precies met de juiste snelheid, zodat Nando vrij kon uithalen vanaf de zestien meter. Nando raakte de bal perfect en schoof de bal netjes rechtsonder in de hoek. Een mooie goal en daarmee was na drie kwartier de wedstrijd beslist. De tweede helft was slordig aan Voorwaartszijde in vergelijking met de eerste helft. De organisatie was weg. Daardoor werd Voorwaarts niet meer echt gevaarlijk en kreeg ATC wat schietkansen die ze niet konden benutten. Dus zo eindigde de wedstrijd in een voorspelde, verdiende en mooie 3-0.