Quintus 2 – Fit & Fun Voorwaarts 33-20

Twello- Na het spektakel van een bekerwedstrijd tegen VOC afgelopen woensdag mochten de dames van Fit & Fun Voorwaarts deze zondag naar het verre Kwintsheul om aan te treden tegen de nummer 2 van de competitie: Quintus 2.

Voorafgaand wisten we dat dit een zware wedstrijd zou worden. Aniek maakte de eerste treffer en na twee snelle tegenaanvallen maakte Melissa de 4-6. De openingsfase verliep echter niet op rolletjes, de dekking stond met vlagen en in de aanval slopen er foutjes in. Quintus nam een time-out en wist vervolgens volledig de leiding te nemen, mede door te profiteren van onze pech en op snelheid te spelen. Na een kwartier stond het dan ook 9-7 en liepen zij verder uit in tegenstelling tot onze aanval die niet meer liep. Het laatste deel van de eerste helft konden wij niet meer tot scoren komen. Schoten werden geblokt, gingen op de paal/naast of werden geweerd door de keepster. Ook sloop de vermoeidheid er in waardoor er zowel in de dekking als aanval foutjes werden gemaakt. Quintus wist wel het net te vinden, voornamelijk door hun afstandsschutters of hoeken die kwamen lopen. De ruststand was hierbij 15-9. Het was een beetje tammetjes, maar met 6 verschil was er nog niet veel aan de hand. We moesten meer op druk richting doel en meer beleving hebben, het tij kon nog worden gekeerd. In de tweede helft ging Quintus goed van start, de ruststand werd na tien minuten spelen uitgebreid tot 22-11. Het ging voor ons een zware opgave worden om dit nog bij te kunnen trekken, maar we moesten en zouden tot de laatste seconde er voor gaan. Veel van onze schoten kwamen in het blok terecht of er werden afspeelfouten gemaakt, waardoor onze aanvallen stagneerden. Merlin maakte in de slotfase vanaf de cirkel een paar mooie doelpunten. Daarnaast benutte Aniek twee penalty’s, met nog 5 minuten spelen stond het hierbij 30-17. Beide teams scoorden hierna nog 3 maal, en Ellen sloot vanaf de rechterhoek de wedstrijd af met 33-20. Helaas was het geen topper vandaag, wellicht mede door vermoeidheid dat een rol zou kunnen hebben gespeeld in ons spel, maar de dames gaan zich de komende week weer klaarmaken en opladen voor de wedstrijd zaterdagavond. Deze zal tegen Gemini uit Zoetermeer zijn, en ondanks dat zij weliswaar op de laatste plek staan, zijn zij toch een lastige en stugge ploeg. De uitwedstrijd werd namelijk pas in de laatste 10 minuten beslist. Na de wedstrijd wordt er door de Supportersclub een bingo georganiseerd in de kantine. Kom dus allemaal naar de Jachtlust op 16 februari om 20:00u om de dames naar de overwinning te schreeuwen en daarna gezellig in de kantine bingo te spelen.