Ruime overwinning sv Twello tegen Basteom

TWELLO- Om verschillende redenen kon trainer Salim Özer deze middag niet beschikken over Frank de Croon, Bert Westendorp en Jesse Knetsch. Dit had wat omzettingen tot gevolg. Sommige jongens hadden hier best wat moeite mee. Toch was s v Twello nagenoeg de hele wedstrijd de bovenliggende partij en de 1-5 overwinning was dan ook geheel terecht.

Na een korte periode van aftasten namen de gasten het initiatief. In de derde minuut schoot Yannick Gorter van net buiten het strafschop hoog over na een mooie aanval. Twee minuten later was het wel raak. Na een strakke voorzet van Tom Nijdeken tikte Nicky Eekhuis wel heel gemakkelijk de 0-1 binnen. Even later passeerde Nicky Eekhuis op links de verdediging van de thuisclub. Trok scherp voor en in tweede instantie wist Cihan Özer 0-2 te scoren. Nadat Gerrit Vierhuis de capaciteiten van keeper Jay Koster had getest had Nicky Eekhuis de 0-3 op de voet. Een prachtig lobje schakelde de keeper van Basteom wel uit, maar op de doellijn kwam een verdediger hem te hulp. Dan op links dan op rechts glipte Nicky Eekhuis er langs. Tim Evers had gedacht 0-3 te scoren, maar een verdediger van de thuisclub was zo in het nauw gebracht dat hij de bal achter zijn eigen keeper neerlegde eer Tim Evers in actie kon komen. Het laatste kwartier van de eerste helft ging s v Twello steeds meer mee in het tempo van Basteom en dat kwam het spel helemaal niet ten goede. Er werd teveel energie in onderling praten gestopt! In de 38ste minuut testte Gerrit Vierhuis nogmaals waartoe keeper Jay Koster in staat is. Met een snelle reactie tikte hij de bal tot corner. Deze leverde niets op. Pal voor de rust nog een solo van Nicky Eekhuis, maar heel dicht bij het doel schoot hij wel erg hoog over. Ruststand 0-3 en daar viel helemaal niets op af te dingen.

Voordat de spelers van s v Twello bij de les waren had Gerrit Vierhuis 1-3 gescoord. Veel te slap werd er ingegrepen door de middenlinie en de verdediging. Waren de spelers van s v Twello nu wakker? Nee nog niet! Een katachtige reactie van Jay Koster was nodig om een boogbal van weer Gerrit Vierhuis on- schadelijk te maken in de 49ste minuut. Nu zou s v Twello toch wel wakker zijn! Ja, maar pas nadat Jay Koster een kopbal van Bob Wagenvoort eerst knap gepakt had. Na een uurtje begon het besef te komen toch uit een ander vaatje te moeten tappen. Marijn Ruijl en Luuk van de Sluis kwamen in de ploeg. Deze jongens vielen goed in. Wetende wat hun taak is. Nadat Tim Evers van dichtbij in het zijnet had geschoten bracht Cihan Özer na een prachtige pass van Nicky Eekhuis de 1-4 op het scorebord. Dat Nicky Eekhuis zelf ook kan scoren liet hij in de 66ste minuut zien na een mooie actie.

Daarna nam s v Twello weer gas terug. De thuisploeg kreeg zodoende een paar mogelijkheden maar de grote kans was er in 81ste minuut voor Cihan Özer. Hij passeerde drie man en vergat te scoren.

Met drie punten vertrokken de spelers van s v Twello uit Steenderen. Hopen dat volgende week een aantal jongens, die vandaag niet konden spelen er weer bij zijn. Dan proberen het eerste gedeelte van deze competitie goed af te sluiten in Epse tegen Epse/Gorssel Combinatie. Aanvang 14.00 uur.