Samen Sterk in Sport

Twello- Een 12,5 jarig jubileum van een vereniging kan niet worden gekenmerkt als iets bijzonders. Echter wel als het gaat om de verbintenis die twee plaatselijke sportverenigingen, V&K en Avanti, hebben aangegaan en dat na al die jaren blijkt dat het een goede keuze is geweest.

Jubilerend SV Twello bewijst bestaansrecht

Bewijzen te over, zo telt de sv Twello een groot aantal verschillende disciplines met maar liefst 1500 leden. Van kleutergym tot seniorensport, de sv staat voor iedereen open en biedt voor elk wat wils. Aan de Zuiderlaan, waar de sv domicilie heeft, gonst het iedere dag van de activiteiten. Zowel in de sporthal alswel buiten op de velden kunnen sporters hun hart ophalen.

Voorzitter Fred Meeuwse voelt zich een bevoorrecht mens. Al 6,5 jaar staat hij aan het roer van sportvereniging Twello. Mede door zijn inzet heeft de vereniging zich ontwikkeld tot een club met mensen die zich echt betrokken voelen. Meeuwse: “Ik heb het geluk dat ik mij omringd weet door tal van mensen die het beste met de Twellose club voorhebben. Samen met de leiders, trainers, commissieleden, en materialen. Een ieder begrijpt dat we het echt met z’n allen moeten doen.’’ Ook Bas Proper, voorzitter afd. Basketbal, staat al enkele jaren aan het roer van deze betrekkelijk nieuwe sport bij de sv. Beiden voelen zich op hun plaats, de functies die zij bekleden draagt volgens hen zeker bij aan het omnigevoel. Meeuwsse: “Het hoofdbestuur zet de lijnen uit en het afdelingsbestuur gaat er mee aan de slag. Dat je dit soms op kritiek komt te staan is logisch, als het opbouwend is, kunnen en doen we er wat mee”. Proper: “Als vereniging doen we het met elkaar en zijn we scherp op allerlei ontwikkelingen die zich voor doen in de maatschappij.’’

Meeuwsse onderstreept het landelijke beleid op het gebied van bewegen. SV Twello is van mening dat gezondheid verder gaat dan alleen bewegen. Het bieden van een gezonde omgeving voor met name de jeugd hoort hier zeker bij, zoals een beleid over voeding, drinken en roken. Alternatieve keuzes worden geboden zodat we ook een andere, gezonde kant kunnen laten zien en zodoende een stap kan worden gezet naar een gezonde toekomst.

Terugblik en vooruitzien

De fusie tussen sv V&K en cvv Avanti was 12,5 jaar geleden, in combinatie met een verhuizing naar de Zuiderlaan, het startsein voor sv Twello. De uitstraling van het prachtige sportcomplex en alle sporten onder één dak hebben bijgedragen aan de sterke band tussen de afdelingen van de omnivereniging. SV Twello is een begrip geworden in deze regio en ver daarbuiten, topsporters uit heel het land trainen hier meerdere uren per week. Maar ook de ‘eigenkweek’ zijn graag geziene sportgasten elders in het land. Meeuwsse: “We zijn als bestuur bezig om sv Twello “futureproef” te maken. Dat wil zeggen dat we over tien vijftien jaar nog steeds bestaansrecht hebben met onze normen en waarden. Daarom is het nu zaak om een duidelijke koers te bepalen.” Het algemeen bestuur gaat zich de komende jaren richten op de samenwerking met andere partijen om de vereniging zeker te stellen voor de toekomst onder het motto: “Samen Sterk in Sport”.

woensdag 31 oktober

Deel dit bericht