SC Klarenbeek afdeling biljart wederom groot succes

Klarenbeek- Op maandagavond 7 januari werd het toernooi geopend door de voorzitter van de afdeling Biljart, namelijk Tonnie Brugman. Ondanks het feit dat tijdens dit Toernooi de voorzitter moest worden opgenomen in het ziekenhuis, verliep alles, mede door de inzet van vele vrijwilligers, perfect. Dank aan allen die zich hiervoor hebben ingezet.

In zijn openingswoord meldde hij dat er elk jaar wel wat minder deelnemers zich lieten inschrijven voor het Tien-over-rood-toernooi in Klarenbeek. Hij riep de aanwezigen op om bij familie, buren en kennissen aan te geven dat het in Klarenbeek vooral een gezellig toernooi is en altijd in de eerste volle week van het nieuwe jaar gehouden wordt. Hij hoopt dat in de komende jaren het aantal inschrijvingen weer zal toenemen.

In het verleden, 31 jaar geleden, is dit toernooi opgestart, omdat in de eerste paar weken van het nieuwe jaar de sport min of meer stil lag en om wat reuring te brengen in de kantine van de sportclub en daardoor wat meer inkomsten te genereren, begonnen met het tien-over-rood-toernooi.

In het begin was er nog maar een gering aantal deelnemers, maar door de jaren heen groeide dit aantal; van 1999 tot en met 2007 tot zelfs ver boven de 300. In al die jaren werd de inschrijving en de organisatie gedaan door Freek Berenschot, een mega-klus. Terecht dat Freek op zondag 6 januari door de voorzitter van de sportclub werd uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar!

woensdag 16 januari 2019

Deel dit bericht