SC Klarenbeek vrouwen versterkt koppositie

Klarenbeek- Na vorig jaar in een beslissingswedstrijd het kampioenschap verspeeld te hebben staat het team van Rob Kramer, Sportclub Klarenbeek ook dit seizoen wederom aan de kop van de ranglijst. Met nog drie wedstrijden te spelen zijn er 6 punten voorsprong op de nummer twee te weten Rijnvogels uit Katwijk en zeven punten op nummer drie Reiger Boys. Dit team uit Heerhugowaard heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Zaterdag 25 maart stond de lastige wedstrijd in Haarlem tegen DSS op het programma. In een niet al te beste wedstrijd welke mede door de wind werd beïnvloed was het slot van de eerste helft bepalend. Binnen enkele minuten werd de 0-2 op het bord gebracht. Eerst door een kopbal van Grietien van Gurp en vervolgens werd een prachtige solo door Hilde Kruk op een minstens even fraaie wijze door haar zelf afgerond.

In de tweede helft kwam de tegenstander nog op 1-2 door een vrije trap van een meter of twintig. Maar de 1-3 werd gescoord door Marieke Mulder middels een zuiver gemikte trap in de hoek.

Toen na afloop werd vernomen dat de nummer twee van de nummer drie had verloren was de dag helemaal goed en de stemming opperbest voor de lange terugreis.
Zaterdag 1 april komt Smerdiek op bezoek in Klarenbeek. Dit is een taaie ploeg welke door de vrouwen van Klarenbeek graag met een verlies terug worden gestuurd naar St Maartensdijk (Zeeland).
Het bereiken van de Hoofdklasse zou een prachtige prestatie zijn voor het team uit Klarenbeek. Niet de eerste keer in de historie want het werd al twee keer eerder gerealiseerd. Doel van de vereniging is om verder te ontwikkelen tot een stabiele hoofdklasser. Dit gebeurt met een mix van talenten uit Klarenbeek en speelsters uit de stedendriehoek en zelfs nog daarbuiten. Ook speelsters welke terugkomen na een avontuur bij een Eredivisie vereniging, maar ook andere verenigingen worden moeiteloos ingepast. Voorbeelden zijn Lisanne van Gurp welke jaren bij FC Twente speelde en Cynthia Beekhuis welke een carrière bij VV Heerenveen achter de rug heeft. Dit zijn voorbeelden van speelsters welke elders in het land stoppen en terugkeren naar onze regio en gemakkelijk worden ingepast.
De positie van SC Klarenbeek als voetbalvrouwen bolwerk wordt ook onderstreept door het initiatief zoals woensdag 19 april wederom op Sportpark De Pauw zal plaatsvinden. Dan komen de selectiespeelsters van FC Twente naar Klarenbeek voor het verzorgen van een clinic voor meiden van 6 t/m 16 jaar. Dat is een initiatief om een bijdrage te leveren aan het verder opbouwen van het meiden en vrouwenvoetbal in de regio. Want doel is om zoveel als mogelijk meiden de kans te geven om te spelen op elk gewenst niveau. Het aantal verenigingen welke het meisjes en vrouwenvoetbal een serieuze plaats geven in de stedendriehoek moet nog verder toenemen. Vergeleken met landelijke cijfers is er daardoor nog steeds een te klein aantal meiden welke voetballen en dat is iets waar alle verenigingen in de regio zich voor kunnen inzetten. Het EK vrouwen welke onder andere in Deventer zal plaatsvinden is ook een mooie stimulans om het meiden en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen.

woensdag 29 maart 2017

Deel dit bericht