Senioren tennis toernooi vooral gezellig en sportief

Twello- Tal van actieve tennissers van 50 jaar en ouder waren vorige week maandag de hele dag sportief bezig tijdens het jaarlijkse seniorentoernooi. Onder perfecte weersomstandigheden was het heerlijk toeven op de thuisbasis tennispark de Schaeck.

Een balletje slaan, een praatje maken tijdens de rustpauze en een afsluitend ‘Chineesje’ waren de ingrediënten voor een perfecte dag. Bij iedere vereniging zijn er steeds meer 50 plussers die niet meer zo nodig moeten presteren, de gezelligheid en het sociale contact heeft meer waarde dan de wedstrijduitslag. Prettige bijkomstigheid is dat de vitaliteit op peil wordt gehouden en de eenzaamheid geen kans maakt. Volgens ingewijden is tennis gezond en kan tot op hoge leeftijd beoefend worden.

Het prachtig gelegen tennispark de Schaeck, welke enige tijd geleden een flinke opknapbeurt heeft ondergaan wordt dagelijks bevolkt door tennissers van alle leeftijden, waaronder een flink aantal senioren. Met name op de maandag- en woensdagmorgen zoeken zij een medespeler of tegenstander om een balletje te slaan. Ook de ontstane mogelijkheid om in de wintermaanden buiten te tennissen draagt zeker bij aan het verenigingsleven.

woensdag 17 oktober 2018

Deel dit bericht