Smash.nl wint “De Nacht van Welsum”

Welsum- Zaterdag 26 januari werd in Welsum weer het jaarlijkse recreatieve volleybaltoernooi “De Nacht van Welsum” gespeeld. Voor de 36e keer stond dorpshuis De Bongerd in het teken van dit spektakel, waarbij de deelnemende teams bestaan uit vrienden, collega’s, buurtgenoten, familieleden, etc. Dit jaar hadden zich 10 teams aangemeld, inclusief de winnaar van 2018, Jong Gelre Kwik. Het beloofde een spannend toernooi te worden met op voorhand meerdere kanshebbers.

In twee verschillende poules werd gestreden om de plekken die recht gaven tot de halve finales. Er werd goed gevolleybald en het was tot op het laatst spannend wie naar de volgende ronde zouden gaan. De poulewinnaars ZGA team en De Bezige Bijtjes en de nummers twee Smash.nl en 4K3H1B plaatsten zich voor deze halve finales.

Het waren mooie wedstrijden, waarin goed gevolleybald werd. ZGA Team en Smash.nl kwamen overtuigend als winnaars uit de bus en plaatsten zich voor de finale.

De strijd om de 3e en 4e plaats werd gespeeld tussen De Bezige Bijtjes en 4K3H1B. Dit laatste team is een mix tussen jeugd 11-13 jaar en ervaren volleyballers. Ze speelden enorm enthousiast en fanatiek, maar De Bezige Bijtjes veroverden verdiend het brons.

De finale werd dus gespeeld tussen ZGA-team en Smash.nl.

De 1e set werd overtuigend door Smash.nl gewonnen met 25-16. ZGA team gaf zich natuurlijk niet zomaar gewonnen (ze waren immers al 2x toernooiwinnaar). Het was erg spannend in de tweede set, met mooie rally’s, maar het was wederom Smash.nl die de setwinst pakte met 25-23. Daarmee was Smash.nl de winnaar van de 36e Nacht van Welsum en de door de firma Veldwijk Sportprijzen beschikbaar gestelde wisselbeker gaat voor een jaar naar Apeldoorn. Het team 4K3H1B kreeg als aanmoedigingsprijs een aantal diner- bonnen beschikbaar gesteld door Kriebelz. Smash.nl werd ook winnaar van het dartstoernooi.

Al met al kunnen we tevreden terug kijken op het toernooi en willen wij alle sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage en inzet. Februari 2020 gaan we op voor de 37e editie!