Sportieve en gezellige Davis Cup finale

Teuge- Zondag 31 maart was dé finale van het jaar bij tennisclub Teuge, namelijk De Davis Cup finale. Niet-ingewijden denken misschien: ach weer zo’n toernooitje. De Davis Cup finale Teuge geldt in de regio en zeker bij de Teuge leden als het toernooi waar je alles in kwijt kan. Al je door jaren opgedane tennisdeskundigheid, al je sportieve emoties, je hele sociale vaardigheid (vooral belangrijk bij de derde helft) en niet in de laatste plaats: al je creativiteit voor het vertellen van sterke tennisverhalen.

De voorronde leverde twee teams op die deze dag “le grande finale” speelden: IJsland en San Marino. IJsland ging ongeslagen de voorronde door en wilde deze lijn graag doorzetten om de begeerde beker met het vlaggetje te winnen. De troostfinale, om de derde en vierde plaats, ging tussen Liechtenstein en Andorra. Onder ideale weersomstandigheden werden de partijen gespeeld. Sterker nog: het terras zat overvol met fanatiek en meelevend publiek en even uitblazende tennissers. Niet in de laatste plaats omdat de befaamde band B’Ware voor de algehele muzikale omlijsting zorgt deze dag. De mooie nummers maakten deze dag nog exclusiever.

Na de strijd op de baan is er natuurlijk het moment van bezinning, de nazit, de derde helft, de evaluatie van de gespeelde partijen. Deze nabeschouwingen werd onderbroken door de prijsuitreiking. De vierde plaats ging naar Liechtenstein, normaal toch een land, dat geregeld een gooi doet naar de grotere Grand Slams. Deze keer moet het genoegen nemen met de laatste plaats. Andorra verslaat Liechtenstein in de troostfinale. Dan natuurlijk de strijd om de Davis Cup beker, de cup met het vlaggetje. Je kunt wel zeggen, dat IJsland, met overmacht al de voorrondes gewonnen, overtuigend San Marino naar de tweede plaats heeft verbannen. Onder aanvoering van de gebroeders Postma winnen zij de Davis Cup finale versie 2019. Van harte proficiat.

Voor de teams die moedig gestreden hebben, maar desondanks niet in de prijzen zijn gevallen. Juist op deze dag wint Roger Federer op 37-jarige leeftijd een grand Slam in Miami. Er is dus nog hoop. Het evenement werd afgesloten met een voortreffelijke maaltijd van Take Off. En nu maar weer een jaar wachten op de volgende uitgave van de Davis Cup.

Wilt u meer weten van tennisclub Teuge, kijk dan eens op onze website: www.tennisclubteuge.nl of volg ons op onze Facebookpagina Tennisclub Teuge

woensdag 10 april

Deel dit bericht