Stralende kampioenen bij Oortveldruiters

EMPE-

Afgelopen weekend hielden de Oortvelruiters weer de jaarlijkse clubkampioenschappen. Een wedstrijd die ieder jaar garant staat voor veel saamhorigheid en blije gezichten. Dit jaar konden bij de paarden Jan Garrits en bij de pony’s Meike Bleumink als Algemeen Kampioen worden gehuldigd.

Het clubkampioenschap wordt verreden over twee onderdelen. Op zaterdag rijden de ruiters een dressuurproef en op zondag komen ze aan de start in een springparcours. Hierbij rijdt iedereen op het niveau dat hij of zij op dit moment beheerst en wordt de wedstrijd dus in handicap verreden. Omdat niet alle ruiters aan beide onderdelen meedoen worden ook aparte dressuur- en springkampioenen gehuldigd. In de dressuur waren dat dit jaar Bianca Smies en ponyruiter Jorja Mensink. In het springen gingen de titels naar Joritha Bruntink en Lisanne Corporaal. Die laatste wist met haar pony Cas als enige drie rondes foutloos te blijven.

Algemeen kampioenen

Als oudste rijdende lid van de vereniging liet Jan Garrits zien nog altijd een aardig eindje te kunnen sturen met zijn paard Crowdfunding. Na een dressuurscore van 200,5 waarmee hij als tweede eindigde en met slechts één balk in het springparcours was de titel en daarbij behorende wisselbokaal voor hem. Meike Bleumink presteerde heel constant met haar pony Yara en bezette zowel in de dressuur als het springen de derde plaats. Daarmee kon ook zij als kampioen worden gehuldigd.

woensdag 5 oktober 2022

Deel dit bericht