Stroef spelend sv Twello klopt fc Zutphen ruimschoots

TWELLO- Kwam het door de hoge temperatuur op deze zondagmiddag in combinatie met het spelen op kunstgras in Zutphen of zat de oefenwedstrijd van donderdagavond tegen de in de derde klas spelende club Turkse Kracht uit Deventer (3-8 overwinning met prachtig voetbal) nog in de benen? Wie het weet mag het zeggen!

De hele eerste helft was het een gezapig potje voetbal. De thuisclub kreeg wat mogelijkheden via Davey Lindeboom, maar daar hield het ook wel op. Keeper Jay Koster stond een paar maal uitstekend opgesteld. De verdediging van sv Twello mocht blij zijn dat het centrum met Frank de Croon en Frank Wijnbergen superieur speelde. Vooral het middenveld stond de eerste helft niet goed. Teveel voor de bal en maar brengen in plaats van onmiddellijk te spelen, hetgeen donderdag wel gebeurde. Hoeveel schoten te slap en niet precies waren is niet te noemen. Dan weer net voorlangs en dan weer net naast de verkeerde kant van de paal. Menigeen had zich reeds verzoend met een brilstand toen in de toegevoegde tijd van de eerste helft Frank Wijnbergen liet zien hoe je direct moet spelen. Hij gaf een sublieme pass aan Jesse Knetsch, die 0-1 scoorde. Ruststand 0-1 en daar kon sv Twello nooit tevreden mee zijn.

Het eerste kwartier van de tweede helft leek op de eerste helft. Nicky Eekhuis gaf Rick Uninge de kans om te scoren, maar zijn inzet was te slap. Even later schoot hij in kansrijke positie net over en een schot van Max Smaal belandde recht in de handen van de keeper. Nadat Davey Lindeboom keeper Jay Koster nog eens op de proef stelde kwamen Bert Westendorp en Yanick Gorter in het veld. Vooral op het middenveld was dit een verbetering. Vooral de vleugels werden nu meer gebruikt. Jesse Knetsch schoot eerst alleen voor keeper Anwar EL Bouchehati nog hoog over. Niet veel later stelde hij Nicky Eekhuis instaat 0-2 te scoren. Drie minuten later maakte hij zelf 0-3. Vanaf de linkerkant wilde Nicky Eekhuis niet achterblijven en gaf Bert Westendorp de kans om 0-4 te scoren. In deze periode ging het heel hard. Nadat een mooie vrije trap van Max Smaal in het zijnet belandde scoorde de goed ingevallen Bert Westendorp 0-5. In de 83ste minuut maakte Nicky Eekhuis na goed doorzetten 0-6. Daarna kreeg sv Twello nog een handvol kansen, die niet benut werden.

Een ruime overwinning deze zondag, maar volgende week zal er duidelijk uit een ander vaatje getapt moeten worden tegen sv CCW’ 16. Aanvang 14.00 uur aan de Zuiderlaan in Twello.