SV Terwolde is baas in eigen huis

Terwolde- Afgelopen zondag vond de streekderby plaats tussen SV Terwolde en VenL op sportcomplex ‘De Woldermarck’ in Terwolde. Het is een zondag geworden die we niet snel zullen vergeten.

SV Terwolde had er alles aan gedaan om er een geslaagde dag van te maken. Zo hadden ze mooi weer besteld, drankjes koud gezet, een DJ geregeld. Om 12:30 begon de vriendschappelijke wedstrijd tussen de jeugd van beide clubs, SV Terwolde JO11 – VenL JO11. Een leuke pot die uiteindelijk met 5–1 eindigde. Deze stand moesten de heren van het 1e nog maar eens zien te halen. Ondertussen werd het steeds drukker op het terrein van SV Terwolde. Als snel waren alle zitplaatsen bezet en stond het terras vol. Vanaf het moment dat de scheidsrechter het beginsignaal gaf, zaten de mannen van Terwolde er bovenop en lag het tempo hoog. Na 17 minuten kreeg Max van Gerrevink, via een schitterende steekpaas, de bal in het 16 meter gebied, waardoor hij en de keeper oog in oog kwamen. De keeper van VenL grijpt naast de bal, de doorgebroken speler van Terwolde komt ten val. Jurrien Kamphuis is degene die de bal op de stip mag leggen en deze er beheerst inschiet. VenL probeert daarna van alles maar Terwolde blijft (te) sterk. 10 minuten voor rust krijgt Terwolde een vrijetrap vanaf de vlank. De bal wordt met een mooie boog voor het goal gedraaid en er ontstaat lichte paniek in de achterhoede van VenL. Drie keer wordt er op het goal geschoten, na de vierde keer is Jurrien Kamphuis er klaar mee en schiet hij de bal hoog in het goal. Met een 2-0 voorsprong gaat Jeroen Veldwijk en zijn team redelijk ontspannen de kleedkamer in. Ook in de tweede helft begonnen de Terwolde naren weer sterk. Na 3 minuten krijgt Jelmer Bellert een perfecte paas in de diepte. Hij weet de achterlijn kort bij de keeper te bereiken en legt de bal klaar voor de inlopende Max van Gerrevink die de stand vervolgens op 3-0 zet. In de 57e minuut zet VenL de tegenaanval in, met een beetje geluk komen ze langs de sterke verdediging van Terwolde en scoren ze de 3-1. Kort hierna wordt er op +- 25/30 meter afstand van het VenL goal een grove overtreding gemaakt. Jurrien Kamphuis mag de vrijetrap nemen en schiet de bal op een schitterende beheerste manier hoog in het goal (4-1). Nog geen 10 minuten later doet zich een zelfde situatie voor alleen nu van een meter of 20. Het is echt de dag van Jurrien Kamphuis, want ook deze vrije trap weet hij 100% te benutten door de keeper van VenL compleet op het verkeerde been te zetten. 5-1 is uiteindelijk de eindstand. Het bleef nog lang onrustig op sportcomplex De Woldermarck.