SV Terwolde voor het eerst in de geschiedenis naar 4e klasse

Terwolde- Afgelopen zondag had SV Terwolde nog een kans om te promoveren naar de 4e klasse. Na een teleurstellende 1e en 2e ronde in deze nacompetitie hadden de mannen uit Terwolde nog een kans. Op neutraal terrein (SV Hector in Goor) moesten ze het opnemen tegen de 4e klasser FC ’t Centrum uit Enschede.

Het was een warme benauwde dag, geen ideale omstandigheden voor een wedstrijd waarbij de druk toch al hoog lag. Er waren veel fans uit Terwolde meegekomen om de mannen aan te moedigen. Om 14:00 uur begon de wedstrijd en de eerst 20 minuten was het aftasten. De bal ging van links naar rechts en het ging aardig gelijk op. Na 20 minuten komt er verandering in de wedstrijd en brengt Thomas Leurink de Terwoldenaren op een 1-0 voorsprong. Daarna probeert ’t Centrum druk te zetten en moet Dik Nieuwenhuis de bal nog uit het goal houden. In de 43 minuut zien we een mooie paas van Thomas Leurink op Jurrien Kamphuis, die de bal vervolgens vanuit een lastig hoek snoeihard in de korte hoek schiet. De 1e helft zit er dan op en SV Terwolde gaat met een 2-0 de kleedkamer in. De Tweede helft is dan nog maar 43 seconde aan de gang als Koen Appelo de bal alweer tussen de palen weet te schieten. Een hele snelle 3-0. Terwolde wordt sterker en ’t Centrum komt er niet goed uit. In de 50e minuut maakt Max van Gerrevink. Een schitterende actie, weet twee spelers achter zich te laten en legt vervolgens de bal breed op Robert … die hem er net niet in krijgt. 4 Minuten later een perfecte paas op Thmoas Leurink die nog maar een man voor zich heeft en de bal breed legt waardoor Rick Bredenoort de 4-0 op zijn naam kan schrijven. Een paar minuten later weten de mannen uit Enschede te scoren en is de stand 4-1. In de 67e minuut maakt Thomas Leurink de 5-1, doordat Rick Bredenoort de bal netjes afgeeft. ’t Centrum weet de stand uiteindelijk nog op 5-2 te krijgen, maar veel meer zat er niet meer in.

SV Terwolde is voor het eerst van z’n bestaan gepromoveerd naar de 4 klasse. Een hele bijzondere prestatie waar de spelers, coach en de vele meegereisde fans enorm trots op zijn. SV Terwolde 1, van harte gefeliciteerd met deze knappe prestatie.