SV Terwolde1 - KSV1 Vragender. Finale nacompetitie 19-06 gespeeld op het terrein van SVBV Barchem.

Terwolde- Vanmiddag is de selectie van SV Terwolde met eigen vervoer afgereisd naar het neutrale veld van SVBV Barchem voor het spelen van de finale nacompetitie wedstrijd SV Terwolde1 tegen KSV1 Vragender. Vele Terwoldse supporters kwamen niet met hun eigen vervoer maar wel met een heuse touringcar naar Barchem om de blauw witten aan te moedigen. Iedereen was zeer goed gemutst en de sfeer zat er dan ook al vroeg in bij de Terwoldenaren waarbij het duidelijk was te merken dat men er het volste vertrouwen in had dat het team van Terwolde het zou gaan redden.

Het veld van Barchem voldeed gelukkig m.b.t. de afmeting aan de eisen van SV Terwolde maar qua lengte van het gras viel er nog wel wat eer te behalen waar gelijk bij gezegd moet worden dat wij natuurlijk ietwat verwend zijn met de mooie velden in Terwolde. Overigens niets dan lof over onze gastheer van vandaag want SVBV had er alles aan gedaan om er voor iedereen een mooie finale van te maken, wat ons betreft is dat een dik compliment waard. De wedstrijd begon met op de achtergrond veel blauw witte rook en het ook was er weer het nodige vuurwerk. Gelijk in de 5e minuut was er al een gevaarlijke corner voor de tegenstander die door de wind indraaide en nog maar net weggewerkt kon worden door de Terwoldse defensie. In de 20e minuut kwam er voor Terwolde over de linkerzijde via Sem Gerritsen een aanval waarbij de voorzet door Max van Gerrevink werd ingekopt, hierbij werd er door de tegenstander hands gemaakt wat resulteerde in een penalty voor Terwolde die door Max van Gerrevink strak onderin de linker hoek van het doel werd geschoten, stand 1–0.

Terwolde had in de verdere eerste helft dan ook iets meer overwicht en creëerde daarbij ook wel de de nodige kansen die echter allemaal op niets uitliepen. KSV probeerde daarbij telkens om via de lange bal een opening te creëeren wat hen eveneens niet lukte. Ruststand 1-0.

Na de rust begon Terwolde vastberaden aan de tweede helft om de 1-0 voorsprong vast te houden en wellicht nog een keertje te gaan scoren. Zowel voor Terwolde als KSV kwamen er wel kansen die allen niet benut werden totdat in de 66e minuut door Milan de bal per abuis voor eigen doel werd gekopt waar de spits van KSV dankbaar gebruik van maakte en de 1-1 op het scorebord liet verschijnen. Vier minuten later was er alweer een kans voor Terwolde door een vrije trap op 10 meter buiten de zestien van de tegenstander die door Max zeer goed naar beneden werd gekopt maar door de keeper goed werd gepakt. In de 76e minuut bedacht Mitchell van Voorst zich niets en haalde vanaf het middenveld flink uit waarbij de bal er bijna in zou gaan. In de rebound werd de bal door Jurjen via de grond helaas tegen de lat gekopt. In de 80e minuut werd er door Terwolde knullig balverlies geleden waarbij KSV andermaal kans zag om te scoren 1-2.

Diep in blessuretijd in de 95e minuut kreeg Max nog een gouden kans om weer gelijk te komen maar helaas sloeg de zeer goed keepende doelman van KSV de bal er weer uit. Gelijk daarna kwam er alweer een aanval van KSV die wederom door niet handig spelen van SV Terwolde omgezet werd in een doelpunt voor KSV 1-3. Niet lang daarna volgde het eind signaal. Helaas geen 4e klasse voor Terwolde dit seizoen maar het volgende seizoen gaan we er weer voor. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen met nagenoeg in de hele breedte met dezelfde bezetting. Volgende week op 25 Juni speelt de selectie van SV Terwolde om 19.00 uur de traditionele oefenwedstrijd tegen eredivisionist Go Ahead Eagles op het terrein van SV Terwolde (Klein Milanello).