SV Twello Gym in de ban van het Olympische vuur

Twello- Zaterdag 30 juni sloot de afdeling gymnastiek het seizoen af met drie wervelende shows. Het thema van de twee jaarlijkse uitvoering was SV Twello op de Olympische Spelen. Dit thema bood de verschillende disciplines turnen, ritmische gymnastiek en dans een groot podium om te laten zien waar weken lang door leden, trainers en trainsters hard is aan gewerkt.

Flitsende reporters

Het publiek wachtte in een ochtend-, middag en avondshow een prachtig decor waar de kleuren blauw, zwart, rood, geel en groen vanaf spatten. De afdelingen openden gezamenlijk alle shows met een openingsceremonie waarbij een echte fakkel werd binnen gedragen en door het aansteken van het Olympisch vuur de show kon beginnen. Twee presentatoren namen het publiek op een unieke wijze mee langs alle optredens. Als flitsende reporters loodsten ze de verschillende groepen door het programma. Met hier en daar een gesprekje met een deelnemer voor de camera waande het publiek zich echt op de tribune van de Olympische Spelen.

Mascottes

Wat zijn de spelen zonder mascottes? Tweety en Kitty dansten met drie recreatiegroepen dans erop los. De jongsten van deze afdeling weten altijd te vertederen. Net zoals de kleine mannen en vrouwen van de peuter- en kleutergym. Zij laten zien dat het zo leuk is om te bewegen en dat je niet jong genoeg kunt zijn om daarmee te beginnen. De andere groepen die de vertederingsfase al lang achter zich hebben gelaten, wisten het publiek show na show te boeien en verbazen. Het is teveel om op te noemen. Turners die door de lucht vliegen en geen toestel ongebruikt laten. Turnsters die met het grootse gemak de Olympische oefening van Sanne Wevers laten zien. De ritmische gymnasten zorgden voor een verrassend optreden door met hun hele groep uit lichtgevende Olympische cirkels te kruipen om vervolgens een prachtige oefening te laten zien. De danseressen brachten het publiek met mooie dansen van afro jazzdans tot hiphop in vervoering.

Winnaars en Verliezers

Het is mooi als verschillende afdelingen elkaar vinden tijdens een gezamenlijke show. Het thema dat ze daarvoor dit jaar hebben uitgekozen, was een prachtige afsluiting van een gymseizoen waar ook weer de nodige podiumplekken zijn behaald. De leden die dat voor elkaar hadden gekregen werden door de Koningin van Voorster Landen in het zonnetje gezet met bekers en medailles. Dit is natuurlijk niet voor iedereen weg gelegd. Zoals voor de groep Net Niet, dat “net niet” een podiumplek had behaald. Met de surprise act van de avond wist een aantal vaders de hele zaal te vermaken en te verbazen. Alle deelnemers sloten elke show af met een sluitingsdans waarbij ze op Jason Derulo’s nummer Undefeated lieten zien dat je bij SV Twello met plezier en kwaliteit niet te verslaan bent.

woensdag 4 juli

Deel dit bericht