SV Voorwaarts - Go-Ahead Eagles: Eén feest

De samenwerking tussen Voorwaarts en Go Ahead Eagles is de afgelopen tien jaar sterk gegroeid en zeer hecht geworden. Het is dan ook een feest om mee te werken aan de organisatie van de enerverende wedstrijd tussen de amateurs en de profs. Zeker ook wanneer je weet dat binnen sv Voorwaarts, hoe verschillend ook gedacht wordt, bij zo’n wedstrijd alle neuzen dezelfde richting op staan. Ook zijn de contacten met de gemeente, politie en EHBO prettig en constructief.

Er zijn weinig woorden nodig geweest tussen Twellonaar Adrie Steenbergen van Go Ahead Eagles en de organisatie van SV Voorwaarts. Ze weten wat ze aan elkaar hebben en vertrouwen elkaar. Afspraken worden nagekomen. Dat geldt ook voor de samenwerking met stewards, verkeersregelaars, veiligheidsmensen, etc. Er is regelmatig contact tussen beide supportersclubs. En natuurlijk mogen we het sfeerteam niet vergeten, die belangeloos naar Twello komt. Bij SV Voorwaarts zijn tientallen vrijwilligers bezig om alle gasten een warm welkom te bieden. SV Voorwaarts wil dan ook uitstralen dat ze een echte familie omnivereniging zijn. De werkploeg verzet bergen werk om alles zo optimaal mogelijk te maken. Er worden katrollen bovenop de ballenvangers gemaakt om de grote banieren op te hangen, de grasmat wordt vertroeteld en de lijnen worden strak gekalkt. Het veld ziet er dan ook uit als een biljartlaken. Zelfs de omheining langs het veld wordt met een zeemlap afgenomen. Buiten worden tenten opgezet voor de horeca. Binnen krijgt de kantine een extra beurt. De bestuurskamers worden een gezellige ruimte waar de echte SV Voorwaarts gastvrouwen de businessvrienden en sponsoren kunnen verwelkomen. De ruimte tussen kantine en kleedkamers wordt overkapt, op de grond komt kunstgras. Marian zorgt met medewerking van Intratuin voor een unieke inrichting. Bij de ingang staan twee zeer oude olijfbomen. Ook de triomfboog van Buitink Sport 2000 heet de bezoekers welkom.

Rond 18.00 komen de eerste bezoekers vanuit de gehele stedendriehoek aan. De publiciteit en de social media hebben gewerkt. De verkeersregelaars, stewards en parkeerwachters zorgen ervoor dat de auto’s en fietsen op de bestemde plekken komen met medewerking van de aanliggende bedrijven. Voor geld in het laatje zorgen de kassamedewerksters/werkers en mensen aan de controle. Er is een echte balie voor genodigden. De in grote getale opgekomen mensen van de horeca zorgen voor de eerste koffie en versnapering. Velen verrichten hand- en spandiensten. Veel pupillen zijn gekomen om hun favorieten aan te moedigen. SV Voorwaarts heeft het rijke bezit om zo’n 25 meisjes E jeugd de spelers naar het veld te laten begeleiden. Een grote groep andere pupillen zijn in de weer met een grote loterij waar de opbrengst in zijn geheel naar de hele jeugd van SV Voorwaarts breed gaat. De prachtige prijzen zijn door sponsoren gratis ter beschikking gesteld. Voor Sven Bonhof is het helemaal feest, hij is uitgeloot en mag de pupil van de week zijn. En of ze het besteld hebben, of het is geluk, maar het weer werkt grandioos mee als om 19.00 uur de wedstrijd begint. De jonge ambitieuze scheidsrechter Michel Nijdeken, geboren in Voorst, heeft de leiding. Aan heel zijn optreden is te zien dat hij een belofte voor de toekomst is. Het publiek staat rijen dik langs de lijn. De banieren wapperen vrolijk in de wind. Het publiek geniet van een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Het publiek gruwt van een ernstige blessure. SV Voorwaarts verzet zich dapper maar uiteraard is Go Ahead Eagles de bovenliggende partij. In de rust en na de wedstrijd wordt gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheden om wat fris of een biertje te drinken. Voor diegenen die thuis nog niet gegeten hebben kunnen alsnog terecht. Discoteam Moonlight weet het te presteren om de sfeer nog meer te verhogen. Wat als een feest begon blijft een feest. Er is geen enkele wanklank en je hoort veel positieve geluiden. Dit is alleen mogelijk wanneer bestuursleden, leden, sporters, vrijwilligers en supporters elkaar willen verstaan en zich samen willen inzetten. Sport kan mooi zijn, heel mooi. Dat heeft deze avond bewezen. SV Voorwaarts bedankt Go Ahead Eagles. SV Voorwaarts is trots en bedankt zijn vrijwilligers, sponsoren en de Vrienden van Voorwaarts. Zonder hen zou sporten onbetaalbaar worden.

woensdag 19 juli

Deel dit bericht