SV Voorwaarts speelt tegen Go Ahead Eagles

Twello- Dinsdag 11 juli om 19.00 uur speelt SV Voorwaarts tegen Go Ahead Eagles. Een heerlijke avond voor veel supporters van SV Voorwaarts, maar evenzo ook voor supporters van de Eagles.

Een aantal jaren geleden begonnen als een wedstrijd geschonken door Freddy Scholten, is deze wedstrijd inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement. Go Ahead Eagles zegt zoveel in Twello, dat vorig jaar de presentatiedag is afgelast vanwege Go Ahead Eagles - Ajax. Dat zegt genoeg dat er velen een Eagles-hart hebben. Op de wedstrijddagen vertrekt er een grote stroom voetballiefhebbers vanuit Twello naar Deventer. En veel supporters zijn zowel voor de één als voor de ander. Er is echte vriendschap tussen beide supportersclubs en ook de bestuurscontacten met o.a. Hans de Vroome, ex-voorzitter van beide clubs is heel goed. Voor menige jongen is het een droom om te mogen voetballen bij of tegen Go Ahead Eagles en dat komt dinsdagavond weer mooi uit. Nestor Henk Massink vertelt vol trots: “We hebben 2 ervaren spelers van ongeveer 26/27 jaar, Niels Pereboom en Simon Rutgers; de rest is onder de 25. Al deze jongens, het gehele team, komt uit de jeugdvoetbalopleiding van onze mooie club. Wij hebben denk ik de jongste selectie van de tweede klasse”. Op de vraag wat is nou zo typisch aan deze selectie is het antwoord: “Het zit boordevol voetbal, techniek en snelheid. Voetbal staat dan ook vooraan”. Jong en ambitieus is zeker ook de scheidsrechter van deze avond. We hebben Michel Nijdeken, een oud Voorstenaar van 24 jaar, gevraagd. Hij fluit nu al top 1e klasse en heeft uiteraard de kans door te stoten. We hopen natuurlijk dat hem dat lukt; in ieder geval is hij nu al een boegbeeld voor jongeren die scheidsrechter willen worden. Na de degradatie van afgelopen seizoen is de afgelopen maanden bij Go Ahead Eagles achter de schermen hard gebouwd aan een nieuwe selectie. Een selectie die in de Jupiler League mee kan gaan strijden om de bovenste plaatsen. Zo kwamen RKC Waalwijk-clubtopscorer Pieter Langedijk, Juventus-huurling Stefano Beltrame en afgelopen week de Ghaneesbelofte Shadrach Eghan de Deventer gelederen versterken. Het is aan de nieuwe hoofdtrainer Leon Vlemmings de opdracht om van de selectie met de nodige nieuwelingen een collectief te smeden dat koers kan zetten richting een nieuw Eredivisie-avontuur. Wat zou de wedstrijd SV Voorwaarts tegen Go Ahead Eagles zijn zonder een mooie loterij, waar de gehele opbrengst voor alle jeugd van SV Voorwaarts is. Opnieuw geweldige prijzen, o.a. jaarabonnement en toegangskaarten Julianatoren, metamorfose Frendz t.w.v. € 150,-, gesigneerd shirt en bal Go Ahead Eagles, 2 x 2 tribunekaarten Go Ahead Eagles, vleescheques Buurman Vlees en Visch, sportprijzen Buitink en een prijs van ABC badkamers.

Kom daarom ook massaal naar de Laene om te (laten) zien dat de jeugd de toekomst heeft. Dat sport verbroedert en dat sport ook topsport vriendschap kan zijn

woensdag 5 juli

Deel dit bericht