Tachtig Jaar schaakplezier in Voorst

Voorst- Afgelopen maand vierde de Voorster Schaakclub haar 80-jarig bestaan. Anders dan vijf jaar geleden werd het jubileum dit keer klein gevierd door de leden onderling. Zowel de jeugdleden als de volwassenen hadden een leuke middag / avond op de bowlingbaan. Naast deze gezelligheid is het de strijd aan de borden die laat zien dat de schaakclub springlevend is.

Lichtweek viertallentoernooi
Ook dit jaar was er weer het traditionele lichtweektoernooi. Een rapidtoernooi voor viertallen met schakers op alle niveaus. Onze leden Koen en Tom Molewijk wisten hun schaakvrienden te mobiliseren en met het team “Molewijk + cornuiten” de overwinning te behalen. Een dikverdiende overwinning aangezien hun grootste concurrent en titelverdediger “de Expositie” met 3-1 werd verslagen.

Osbo competitie
Nu Voorst 2 en 3 zich opmaken voor de eerste ronde, heeft het eerste team er al twee ronden opzitten voor een nieuwe strijd in de promotieklasse. Dit jaar heet het team de nieuwe leden John Sloots en Richard van Nieuwhoven van harte welkom. Zij hebben door hun bewezen speelsterkte gelijk een plaats in het eerste team. De eerste ronde openden ze beiden met een remise tegen Koningswaal 1. Helaas ging de wedstrijd met 5-3 verloren. Jeroen Bosch, Michiel Jansen en Lutsen Dooper speelden nog niet met de nauwkeurigheid die wij van ze gewend zijn. Afgelopen zaterdag was daar de revanche door in de eerste thuiswedstrijd UVS 3 met 4,5-3,5 te verslaan. Klinkende zeges van Michiel Jansen en Rudy Bloemhard werden de gasten uit Nijmegen fataal. Voor meer info zie: www.voorsterschaakclub.nl

woensdag 11 oktober

Deel dit bericht