Tafeltennis Kersttoernooi TTV Trias

Twello- Eind vorig jaar is er voor de 44e keer het Kersttoernooi voor basisscholieren uit de gemeente Voorst gehouden. De 40 deelnemers zijn op leeftijd ingedeeld en waarna de wedstrijden begonnen. De kinderen van groep 3, 4 en 5 werden ingedeeld in twee poules. Voor deze groep was het voor de meesten al een hele kunst om goed op te slaan. Toch waren er leuke wedstrijden te zien.

Na de voorrondes werd er door de nummers 1 en 2 van beide poules gestreden voor het kampioenschap. Uiteindelijk werd Merle von Pickartz 1ste, tweede werd Emma Dalhuizen, derde werd Jessie de Jong en Eline Hendriksen werd vierde. Groep 6 werd ook verdeeld over 2 poules en hier werd er al meer getafeltennist. Hier was het ook duidelijk te zien dat sommige spelers al eens vaker een balletje geslagen hadden. Hier ging de finale tussen Jesper de Groot en Dide Klein Koerkamp. Alhoewel Dide er alles aan deed was Jesper toch wel wat sterker en werd eerste. Derde is hier Fleur Dalhuizen geworden en vierde werd Lotte von Pickartz. Groep 7 en 8 werden samengevoegd in een poule. Hier werd Thomas Munning eerste door al zijn partijen te winnen. Jorn Top verloor, in een spannende 3 setter, alleen van Thomas en werd dus tweede. Pepijn Steenbergen werd hier derde en vierde is Charlotte van Zuijlen geworden. Wanneer er niet getafeltennist werd voor de prijzen was er voor iedereen ook een spellencircuit aangelegd. Hier kon je laten zien hoe behendig je met een batje kon zijn en ook of je goed kon mikken. De winnaars van de spelletjes konden een prijsje grabbelen uit de grabbel box.

Al met al een heel geslaagde middag waar iedereen met veel plezier op kan terugkijken. Op de foto staan de prijswinnaars van de wedstrijden. Natuurlijk is er voor de kinderen welke na deze dag wat meer willen leren over tafeltennissen de mogelijkheid om een aantal keren gratis mee te trainen. Dit kan op woensdag van 17.30-18.30 uur. En kun je niet op woensdag neem dan even contact op want op andere dagen wordt er ook getraind.

woensdag 16 januari 2019

Deel dit bericht