Terechte nederlaag SV Terwolde

Terwolde- Soms zijn er van die wedstrijden... dan zit het niet mee. En donderdagavond wedstrijden kunnen ook wel eens niet leuk zijn. Zoals De Gazelle- Terwolde (vanuit Terwoldes oogpunt dan)! Voordat alle spelers van Terwolde aanwezig waren moest er eerst nog heel wat water door de IJssel. Wegopbrekingen en bruggen die open stonden zorgden voor een rommelige voorbereiding.

Deze keer was er een basisplaats voor Bas Beugels, die Koen Appelo verving. De eerste 10 minuten van de wedstrijd moesten de voetballers van Terwolde er duidelijk nog even in komen. Er waren kansen voor De Gazelle en Terwolde. Zo trokken Bas en Peter Roeterd in de 6e minuut ten aanval. Na een mooie combinatie schoot Peter goed in maar de keeper van de thuisploeg redde. In de 9e minuut was er een kans voor Niels Breedenoort, maar de bal kwam niet lekker mee op het moeilijk te bespelen veld. Terwolde zat nu goed in de wedstrijd. Zo werd er weer redelijk gecombineerd en goed druk gezet. Via de counter werd de thuisploeg af en toe gevaarlijk. Maar keeper Dik Nieuwenhuis van sv Terwolde keepte attent. Na ongeveer 25 minuten moest Rick Bredenoort gewisseld worden na een blessure. Hij werd vervangen door Bosse Haak. In de 30e minuut een te zachte terugspeelbal van een verdediger van Terwolde. Deze wordt onderschept door een aanvaller van De Gazelle die 1-0 maakt. Vanaf nu is Terwolde helemaal van de kaart en vergeet te blijven voetballen. Wat de laatste wedstrijden zo goed ging, gaat nu helemaal mis. De Gazelle heeft veel ervaren en goede spelers en die voelen nu dat Terwolde te pakken is. Alle afvallende ballen zijn nu voor De Gazelle en de thuisploeg zet Terwolde nog meer onder druk. Terwolde komt er niet meer uit, wat leidt tot kansen voor De Gazelle. In de 43e minuut een hoekschop voor de gastheren, die wordt binnengekopt. Ruststand 2-0. Direct na de rust wordt het al 3-0. Terwolde moet nu de schade beperkt zien te houden. Er wordt werkvoetbal gespeeld door Terwolde en de bedoelingen zijn allemaal wel goed, maar de (Deventer)koek is duidelijk op bij de bezoekers. In de 60e minuut wordt het 4-0. In de 65e minuut komt voor Terwolde Roy Koers in het veld voor Edwin Dommerholt en in de 70e minuut komt Swen van Voorst in het veld voor Niels Bredenoort. Intusen is het 5-0 geworden en de mannen van trainer Harold Sneller snakken naar het einde. Terwolde komt er nu af en toe uit, maar wordt nooit echt gevaarlijk. Een paar minuten voor tijd wordt het ook nog 6-0. Conclusie: snel vergeten!