Terwolde nadert de 12e plek

Terwolde- Vorige week trad Terwolde aan tegen Nieuw Heeten (NH) op een mooi gemaaide grasmat. Trainer Harold Sneller had dat voorbeeld gevolgd en begon het duel tegen zijn oude club met een wederom strak geknipte coupe. Voor de afgelopen weken sterk spelende heren; Thijs van Broekhuizen, Bas Beugels en Sem Gerritsen was een basisplaats ingeruimd. Terwolde begon sterk aan de wedstrijd, onder leiding van een gedreven Koen Appelo die zijn eerste 3 duels won op het middenveld. In de 10e minuut jaagt Jelmer Bellert goed door op de verdediger van NH en onderschept de bal, vervolgens loopt hij met 7 mijlslaarzen op de keeper af en scoort in de korte hoek. 1-0 voor Terwolde.

Enkele minuten later is het weer Jelmer die een goede boogbal over de verdediging van NH geeft en Sem diep stuurt, hij neemt de bal aan en schiet rakelings voorlangs. In het kwartier daaropvolgend is Terwolde niet secuur in de passing en wordt er te veel voor de moeilijke bal gekozen in plaats van de korte ballen van “blauw naar blauw”. Vlak voor rust is het Niels Bredenoort die 2 keer achtereenvolgens goed gebruik maakt van zijn snelheid en de verdediging van NH het nakijken geeft. Helaas stuit hij 2x op de goed spelende keeper van NH. Vlak daarna appelleren de mannen van NH voor een penalty na een overtreding van Rick Bredenoort binnen de 16, maar de scheidsrechter laat doorspelen. Al met al een goede eerste helft, waarbij Terwolde op een verdiende voorsprong staat en deze eigenlijk groter had moeten zijn.

In de 2e helft begint Sem aan een dribbel en passeert hij zijn directe tegenstander en speelt Jelmer aan, wiens schot wordt geblokt. Vervolgens neemt de druk van NH toe en komen zij twee keer goed door over de rechterkant van Terwolde. Dit leidt uiteindelijk tot de 1-1 in de 50e minuut. De spits van NH rond op randje buitenspel koelbloedig af. Vlak daarna blijkt dat Thijs te veel last heeft van zijn enkel en dat hij vervangen dient te worden door een gedreven Floris Klunder, die zichtbaar gemotiveerd is om zijn plek in de basis terug te verdienen. Een misverstandje tussen Dik Nieuwenhuis en Thomas Leurink leidt tot een grote kans voor NH, maar de bal gaat net naast. De druk van NH blijft aanhouden en Terwolde heeft moeite zich daaronder uit te spelen, totdat Sem de bal krijgt en begint aan een lange rush waarna hij gevloerd wordt op de rand van de 16 door een harde charge. Met de goede vrije trap van Edwin Dommelsch wordt vervolgens te weinig gedaan door de luchtmacht van Terwolde. Met nog een kwartier te gaan komt Max van Gerrevink het veld in voor Sem. Max is weer terug na maanden afwezigheid en gebrand zich voor het thuispubliek te laten gelden. Wanneer Koen de bal te hard op Thomas speelt, waardoor de bal over de zijlijn vliegt, klinkt er weer een van de vele oneliners van de middag: “Ai met neuken ook zo’n gevoel heb, dan boor ie toch alles uit mekaare”, was getekend dhr H.S. uit A. In de laatste minuten moet de rots in de branding, Dik nog 2 maal reddend optreden en houdt hiermee de stand op 1-1. Al met al een terechte uitslag. De eerste helft was Terwolde de bovenliggende partij en de 2e helft NH. Wanneer Terwolde deze lijn doorzet kunnen zij goede zaken gaan doen voor lijfsbehoud in de 4e klasse. Zondag komt de oude trainer Jeroen Veldwijk op bezoek met zijn ploeg Haarle.

woensdag 16 mei

Deel dit bericht