Terwolde verstevigt positie

Terwolde- Met zomerse temperaturen floot de heer Karkdijk voor de aanvang van de wedstrijd sc Diepenveen 1 – SV Terwolde 1. Terwolde als een na laatste op de ranglijst en Diepenveen in de middenmoot. Beide teams startten met pressie op de helft van de tegenpartij, waarbij Diepenveen het eerste kwartier de overhand had in het spel. Terwolde wist nog niet adequaat om te gaan met opkomende backs en de veel bewegende middenvelders van Diepenveen, waardoor Diepenveen meerdere kansen kreeg. Na dit eerste kwartier wist Terwolde op de juiste manier de organisatie neer te zetten, zodat de aanvallen van Diepenveen tijdig verdedigd konden worden.

Terwolde wist zodoende ook zelf in de aanval kansen te creëren en Diepenveen onder druk te zetten. Na een klein half uur spelen wist Sem Gerritsen zijn eerste goal van de wedstrijd te maken na een goede aanval over de linkerflank van Niels Bredenoort die de kans net niet zelf wist te benutten. Diepenveen kwam, niet heel veel later in de 1e helft, over de rechterkant aan een aanval toe. Een voorzet van grote afstand was dusdanig scherp dat deze over de keeper heen ging en via de binnenkant van de paal op ongelukkige wijze het doel in ging. Desalniettemin wist Terwolde met opgeheven hoofd door te voetballen en kon zo via goed spel de bal bij Sem Gerritsen krijgen. Hij sprintte voorbij de linksback met de bal aan de voet en wist ook deze aanval na een sprint van zo’n 40 à 50 meter met een goede goal af sluiten, 1-2 voor Terwolde. Kort daarna werd een voorzet van Diepenveen doorgekopt en kwam bij een van de spelers van Diepenveen terecht die hem binnen wist te schieten. Echter werd deze goal afgekeurd, omdat de doorkoppende speler buitenspel stond. Na een eerste helft met alles erop en eraan mochten de spelers met 25 graden de kleedkamer in.

De tweede helft startte voortvarend voor Diepenveen aangezien zij na een erg geringe tijd al de 2-2 op het scorebord wisten te plaatsen. Voor Terwolde noodzaak om het team weer op scherp te zetten. De tweede helft verliep vol spanning, waarbij zowel Terwolde als Diepenveen goede kansen wisten te creëren. De spitsen van Terwolde hadden kans om een eventuele 2-3 of zelfs een 2-4 op het scorebord te plaatsen. Zo wisten ook de verdedigers van Terwolde om ervoor te zorgen dat Diepenveen geen goals meer kon maken. Dik Nieuwenhuis, de doelman, was met een aantal goede reddingen heer en meester op de lijn, waarbij hij gelukkig nog hulp kreeg van zijn laatste man die er noodgedwongen ook nog een schot van de lijn moest halen. Met de nodige wissels en conditietrainingen kon Terwolde de laatste 10 minuten er nog 100% voor gaan. Dit uitte uiteindelijk 2 minuten voor tijd in een fantastisch positiespel door het midden van het veld waarna Jurriën Kamphuis dit op prima wijze wist af te ronden. 2-3 voor Terwolde en nog slechts een paar minuten te gaan. Los van één vrije trap welke leidde tot een voorzet kon Diepenveen geen poot meer aan de grond krijgen. Terwolde wint met 2-3 en vestigt zich daarmee een stuk beter in de onderste regionen van de vierde klasse H.