Topper in 1e klasse vrouwenvoetbal in Klarenbeek

Klarenbeek- Zaterdag 1 februari is de start van de tweede seizoenshelft. En dat is direct dé topper. SC Klarenbeek vrouwen 1 bezet de tweede plaats in de competitie en mag aantreden tegen de koploper. Dit zijn de vrouwen van Berkum uit Zwolle. Het verschil op de ranglijst is 6 punten, bij een gelijk aantal wedstrijden. Dus de opdracht is simpel. Er zal gewonnen moeten worden om uitzicht te behouden op het kampioenschap.

De openingswedstrijd van het seizoen werd nog een duidelijke overwinning voor Berkum. Toen werd Klarenbeek met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. Maar trainer/coach Jan Ligtenberg heeft zijn team met nogal wat nieuwe speelsters aan het spelen gekregen en de huidige tweede plaats is meer dan verdiend.

De afgelopen weken heeft Klarenbeek een bekerwedstrijd gespeeld en vorige week een oefenwedstrijd.

De bekerwedstrijd tegen Union uit Malden, een derde klasser, werd met 13-2 gewonnen. De oefenwedstrijd tegen Blauw Geel werd een gelijkspel (2-2). Een generale waar zeker veel vanuit mee genomen zal moeten worden. Want tegen de kracht van Berkum zal ongetwijfeld uit een ander vaatje getapt moeten worden. Scherpte en maximale concentratie zal verlangd zijn om vooral de snelle aanvalsters van Berkum uit te schakelen.

Afgelopen week heeft Klarenbeek tevens de nieuwe trainer voor het volgend seizoen vastgelegd. Melvin van Schoonhoven uit Epe zal vanaf het nieuwe seizoen de vrouwen leiden. Melvin heeft de afgelopen jaren de vrouwen van Epe in vier jaar tijd van de 4e klasse naar de 2e klasse weten te loodsen. Met de 33-jarige Melvin is een jonge, ambiteuze en veelbelovende trainer in huis gehaald. Dat beloofd wederom een aantal mooie jaren in de 1e dan wel misschien de Hoofdklasse van het landelijke vrouwenvoetbal.

Maar eerst zaterdag de topper tegen Berkum. De aftrap is om 14.00 uur op Sportpark De Pauw te Klarenbeek.

woensdag 29 januari 2020

Deel dit bericht