Turnen: Kyara Bergman wordt regiokampioene

Twello- Op zaterdag 13 mei vond in Ede het regiokampioenschap 6e divisie turnen dames plaats. Voor dit niveau is het regiokampioenschap het hoogst haalbare en vier sv Twello turnsters hadden zich voor deze wedstrijd weten te plaatsen.

In wedstrijd 1 mocht Kyara Bergman (jeugd 1 D3) aantreden. Zij begon op spong met twee nette handstand platvallen. Voor brug was Kyara een beetje zenuwachtig, gelukkig had Kyara vandaag een goede brug dag en liet zij een prima oefening zien. Op naar balk. Voor veel turnsters een probleem want er werden heel veel fouten gemaakt op dit toestel. De oefening van Kyara was een beetje wiebelig maar mede door een hoge uitgangswaarde wist ze een 1ste plaats op dit toestel te behalen. Kyara sloot haar wedstrijd af met een keurige vloeroefening met een heel mooi boogje staan, wat werd beloond met een 2de plaats. Uiteindelijk bleek dat Kyara op balk een groot gat had geslagen met haar concurrentie en mocht zij naar het podium om het goud op te halen.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan Carlijn Essenstam (instap D3). Carlijn mocht haar wedstrijd starten op de vloer. Op spong begon Carlijn met een super strakke handstand platval. De tweede sprong was iets minder strak maar had wel wat meer vaart, waardoor ze voor beide sprongen toch op hetzelfde cijfer uitkwam. Op brug een prima oefening met een mooie ondersprong af. Ook op het laatste toestel, de balk, maakte Carlijn geen fouten en sloot ze haar wedstrijd netjes af. Met ruim 52 punten is Carlijn als 18degeëindigd.
Daarna was het de beurt aan Noortje Bekhuis en Lycke Linthorst (pupil 1 D3) om hun finale te turnen. De dames begonnen op de brug en helaas ging het hier voor Lycke helemaal mis. Lycke wilde heel erg netjes turnen maar vergat daardoor hard genoeg af te zetten voor de borstwaartsom. Heel erg jammer want deze fout kostte haar twee volle punten. Bij Noortje ging het eerste inturnbeurtje niet zo goed. Gelukkig mocht ze nog een tweede inturnbeurt maken en toen lukte de buikdraai wel. Op balk heeft Lycke heel goed gevochten om na de koprol op de balk te blijven staan, want haar voeten stonden behoorlijk scheef. Op vloer lieten beide dames een prima oefening zien zonder fouten. Het nette werken met het koppie op van Noortje werd beloond met een mooie 4de plaats op dit toestel. Op sprong liet Noortje twee prima sprongen zien. Bij Lycke ging de aanloop van haar tweede sprong niet helemaal goed maar gelukkig was ze zo slim om gewoon door te springen waardoor ze toch twee nette sprongen heeft laten zien. Lycke moest door de fout op brug genoegen nemen met de 22ste plaats. Noortje wist met een 8ste plaats de top tien te halen en daar mag ze super trots op zijn.

woensdag 24 mei 2017

Deel dit bericht