Tweede overwinning op rij voor SV Terwolde

Terwolde- En weer waren de weergoden SV Terwolde afgelopen zondag goed gezind. De zon kwam er weer lekker door deze zondagmiddag. En door de vele thuiswedstrijden van de lagere teams en het vrouwenteam was het langs de lijn ook weer ouderwets gezellig.

Raalte staat net iets onder de middenmoot, maar de voetballers van Terwolde barsten van het zelfvertrouwen. Dat blijkt ook als na een minuut spelen Thomas Leurink al oog in oog komt met de doelman van Raalte. Deze kans wordt gemist. Gelijk is Raalte wakker geschud en komt er een aantal keren goed door. Wat leidt tot een grote kans voor Raalte inde 8e minuut. Vanaf dat moment wordt het allemaal iets feller en onze meester verzorger Frans Mintjes moet een aantal keren het veld in om de jongens van Harold Sneller op te lappen. In de 15e minuut een schot van Raalte op de lat, de teruggekomen bal wordt door een aanvaller van Raalte ingekopt, maar een fabelachtige redding van onze keeper Dik Nieuwenhuis voorkomt een achterstand. Terwolde komt er af en toe uit via de counter. In de 23e minuut weer een grote kans voor Raalte, maar de bal wordt van de doellijn gehaald door Rick Bredenoort. Terwolde heeft het duidelijk moeilijk in deze fase van de wedstrijd. Weer Raalte dat in de aanval is. Een voorzet van de flank wordt ingebracht en dreigt over Dik heen te gaan. Maar met een wereld redding voorkomt hij een tegendoelpunt. Terwolde zwijnt in deze fase van de wedstrijd. Na 27 minuten krijgt Terwolde een vrije trap te nemen ongeveer 50 meter van het doel van Raalte. De bal wordt genomen door Edwin Dommerholt, die hem heerlijk in de zestien van Raalte legt. De bal wordt slecht weggewerkt en Jurrien Kamphuis is er als de kippen bij om de 1-0 te maken. In de 30e minuut komt Bas Beugels in het veld voor Floris Klunder, die last heeft van de vele wedstrijden achter elkaar. Bas zal dit klusje weer subliem klaren. De wedstrijd golft nu op en neer tot aan de rust. Dan is het rust.

In de tweede helft gooit Terwolde nog meer energie in de wedstrijd, wat erg knap is na de zware wedstrijd tegen Broekland van afgelopen donderdag. Met veel beter veldspel dan de eerste helft wordt Raalte onder druk gezet. In de 50e minuut is Jelmer Bellert zijn tegenstander weer te slim af om vervolgens voor te geven op Thomas, die met links de 2-0 binnen schiet. In plaats de 2-0 te verdedigen gaat Terwolde voor een derde doelpunt. Niels krijgt een schietkans, maar helaas. In de 67e minuut een hoekschop van Terwolde, deze afgeslagen bal wordt perfect door Tjardo Meulenbroek op Koen Appelo gelegd die vervolgens de 3-0 binnen knalt. Het publiek staat nu op de banken, en moedigt de ploeg aan om nog meer doelpunten te maken. Bij Raalte is er iets geknakt na zoveel geweld van Terwolde. In de 70e minuut weer een lekkere vrije trap van Edwin. Deze bal wordt vanaf de achterlijn terug gekopt door Thomas, waarna Jurrien de 4-0 binnen schiet. Na 75 minuten vindt Bas het ook leuk om mee naar voren te gaan om vervolgens een tegen een met de doelman van Raalte te komen. Zijn schot wordt gepakt door de doelman, maar de afvallende bal wordt onberispelijk binnen geknald door Jelmer 5-0.Ongekende weelde op sportpark de Woldermarck. Dan volgen er 2 wissels. Swen van Voorst komt voor Niels. En Sem Gerritsen komt voor Koen Appelo. De wedstrijd gaat nu op en neer en Terwolde krijgt nog een paar kansjes. Uiteindelijk fluit de prima scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. En wordt er nog lang nagepraat en gedronken over deze geweldige prestatie van de kerels van SV Terwolde. Aanstaande donderdag staat de uitwedstrijd tegen De Gazelle uit Deventer op het programma. Weer even fris worden de komende dagen en dan met opgestroopte mouwen naar Deventer.