Twellose SC organiseert inloopavond

Twello- We hoeven de deur niet meer uit. Als we een nieuwe jas nodig hebben, bestellen we dit bij een webshop, en wordt het de volgende dag thuisbezorgd. Voor de inwendige mens laten we een koerier op een scooter de verkeersregels overtreden om op tijd een pizza geleverd te krijgen. En terwijl Appie de boodschappen tot in de keuken bezorgt, spelen wij een partijtje schaak op internet.

Nostalgie

Ontmoeten we elkaar nog? Of verlopen onze contacten alleen nog via social media? Natuurlijk komen we nog wel buiten, waarom zouden we anders online een nieuwe jas kopen? Maar waar is de tijd gebleven dat er meer dan 100 kinderen meededen aan het door de Twellose Schaakclub georganiseerde, inmiddels tot het verleden behorend, RABOBANK-Jeugdschaaktoernooi in de L.A.S. (nu A.O.C. Oost)?

Schoolschaak

Waar zijn de schakertjes van toen gebleven, die (op school) allemaal les hebben gehad van, wie kent ze niet, meneer Rusch en meneer Van Hattum? Op de club mag je Piet en Rien zeggen. De kinderen van toen zijn nu allemaal twintigers, dertigers of zijn zelfs de veertig al gepasseerd. Schaken ze nog? Velen wel, weten we. Maar waarom zijn ze dan geen lid van een club?

Halve waarheid

Is de drempel te hoog? Denkt men, dat op een schaakclub alleen maar wijze oude mannen zitten, die allemaal het schaken hebben uitgevonden? Dat van die oude mannen klopt, maar van het schaakniveau hoeft niemand bang te worden. Bij de Twellose Schaakclub schaakt men behalve prestatief ook voor het plezier. Met een kopje koffie tijdens de partij en nadien een biertje bij de analyse aan de bar.

Schaakmaatje

Een lange inleiding om to the point te komen. De schaakclub vergrijst, en als er geen aanwas van jongeren is dan ….., en dat willen we voorkomen. Tegen wie schaakte jij vroeger op school het liefst? Nodig hem/haar uit en kom samen vanaf 20 uur naar de inloopavond van de Twellose SC op dinsdag 15 januari 2019 bij Hotel Restaurant Taverne aan de HW Iordensweg 3.

Welkomstdrankje

In je eentje komen mag ook en vooraf aanmelden hoeft niet; mag wel. Een kort mailtje naar secretaris@twelloseschaakclub.nl is dan voldoende. Je wordt tot niets verplicht. Een kopje koffie en een biertje van de club staan voor je klaar. PS Nooit op het Rabo-toernooi gespeeld of les gehad? Ook dan ben je van harte welkom.

woensdag 9 januari 2019

Deel dit bericht
Advertentie