Twellose Schaakclub wint 5-1 in ver Lichtenvoorde

Twello- In tegenstelling tot veel andersoortige sportverenigingen speelt de Twellose Schaakclub niet in het weekend zijn competitiewedstrijden, maar op een doordeweekse avond. En omdat de OSBO een grote bond is, niet alleen qua ledental, echter ook geografisch gezien, kan het zomaar gebeuren dat je voor een potje schaak een uur heen, en natuurlijk ook weer een uur terug, moet rijden.

Obstakels

De autoweg naar Lichtenvoorde houdt vlak na Deventer al op en dan begint een lange weg vol bochten en obstakels. In Lichtenvoorde aangekomen bleek desalniettemin dat de Twellose SC eerder aanwezig was dan menig speler van het thuisspelende Rokade. De mannen konden dus even relaxen en behulpzaam zijn bij het opzetten van de stukken.

Rokade rokeert

Het werd een eenzijdige wedstrijd. Jos Barendregt overliep zijn tegenstander in 16 zetten. Door een openingsfout liep de aanval van Gerard Bons gesmeerd, en ondanks kwaliteitsverlies schoof Wobbe de Vries toch nog remise. René Rouwhorst sloot een paard in en toonde aan dat lang rokeren fout was. Tjeerd de Jong redde zich in tijdnood met eeuwig schaak en Henk Casteel won op de 60e zet na winst van een gezonde pion in de opening (5-1).

Slotronde

Volgende maand wordt de gezamenlijke slotronde ronde gespeeld. Dit houdt in dat alle teams op één plek bij elkaar komen om de laatste wedstrijd van de competitie te spelen. Twello kan kampioen worden en speelt dan tegen Lochem dat één punt achter de Twellonaren staat. De organisatie van de slotronde is in handen van, jawel, Schaakvereniging Rokade. Dus opnieuw op naar ver Lichtenvoorde. Adviesroute: via Arnhem en Doetinchem. Wel 35km om, maar veel autoweg.

woensdag 21 maart 2018

Deel dit bericht