Uitstekend resultaat Voorwaarts

Twello- Voorwaarts speelde onder de rook van Almelo in het door en door natte Harbrinkhoek een gedegen pot voetbal. De eindstand 1-7 winst was gezien de krachtsverhouding niet geflatteerd.

Wel waren er twee momenten in de wedstrijd waarop keeper Joel Finke zich moest onderscheiden om een aanvaller van MVV ’29 van zich af te houden en daarmee elke hoop bij de tegenstander te neutraliseren. Het Voorwaarts van vandaag kende alleen maar uitblinkers. Een uitstekende teamprestatie waaraan iedere speler in het veld een bijdrage leverde. Dat doet het elftal met circulatievoetbal waarbij vooral de aanvallende middenvelders Rick Timmermans en Luuk Grieving telkens opdoemen in en om het strafschopgebied van de tegenstander. Voordat Voorwaarts op voorsprong kwam moest keeper Yoel Finke de instormende MVV-er met knap voetenwerk op afstand houden. Toen dat gevaar was geweken kon Voorwaarts naar hartenlust combineren en had het voortdurend initiatief. Na 10 minuten ging een vrije trap van Rick Timmermans via de muur naast. Na een kwartier vloog de bal via een vrije trap en het hoofd van een Voorwaartsaanvaller tegen de borst van de keeper. De bal caramboleerde weer het veld in. Na 25 minuten was het Luuk Grieving die met een droge knal, licht getoucheerd, vanaf twintig meter de keeper passeerde 0-1. Voorwaarts verslapte enigszins en MVV ’29 kreeg enkele corners waarbij onoverzichtelijke situaties ontstonden. Dat was het laatste wapenfeit van de tukkers in de eerste helft. Voorwaarts zette het laatste kwartier de toon, met een kans voor Simon Rutgers, gevolgd door een assist van dezelfde Simon op Joey Teering die de bal uitstekend langs de keeper schoot in de korte hoek, 0-2. Daarna was het Rick Timmermans die aan de rechterkant de 16 meter instormde. Zijn voorzet werd licht geraakt door Joey voor de voeten van Simon, die beheerst inschoot. Dat is dan ook de ruststand, 0- 3..Na rust komt Matthijs Straatman niet terug en is Lars Teunissen zijn vervanger. Nino Wattimena gaat een linie terug. Voorwaarts speelde de bal het eerste kwartier rond zonder echt gevaarlijk te worden. MVV probeerde met snelle uitvallen een doelpunt te forceren en bij een van de aanvallen moest Yoel Finke opnieuw met zijn voeten redding brengen. Een treffer zou MVV vroeg in de tweede helft nog hoop geven. Dat gebeurde niet. Als even later Yoel’s uittrap Simon Rutgers bereikt is de 0-4 een feit. Een minuut later scoort MVV de verdiende naar wat later blijkt eretreffer, 1-4. Met de 0-4 was echter de angel al uit wedstrijd. Nick Linthorst en Pim Wolbers completeren in de eindfase het elftal voor spits Joey Teering en de solide spelende Nino Wattimena. MVV is klaar met de wedstrijd, zeker nadat Simon aan zijn jasje wordt getrokken in het strafschopgebied. Luuk maakt zijn tweede van de dag door de penalty te verzilveren, 1-5. Voor Voorwaarts is het echter niet voldoende. De energieke Rick Timmermans en de goed ingevallen Nick Linthorst maken de 1-6 en de 1-7. Een uitstekend resultaat. Zondag mag het thuis tegen Vogido de zegereeks voortzetten. Dan zal Voorwaarts zich moeten revancheren voor de teleurstellende uitslag in Enschede. De wedstrijd begint om 14 uur aan de Laene.