V en L verliest in derby van Terwolde

De Vecht- Afgelopen zondag stond de alom gevreesde streekderby Terwolde-Ven L op het programma. Zou het V en L vandaag nogmaals lukken om van Terwolde te winnen? De thuiswedstrijd was immers met 1-0 gewonnen. Na vertraging van een half uur, veroorzaakt door de scheidsrechter die niet op kwam dagen, kon het fluitsignaal voor de aanvang gegeven worden door een stoere onverschrokken rasechte Terwoldse scheidsrechter, fluitend voor de KNVB. Beide ploegen gingen fel van start en na een overtreding in de 16 kon de scheidsrechter niet anders dan een penalty geven aan Terwolde.

1-0 op de teller met 18 minuten op de klok. In deze fase deden de ploegen niet veel voor elkaar onder en kon het nog alle kanten op. In de 28e minuut kwam de bal na een vrije trap voor het doel en kon keeper Arno Dolman 2x een goal voorkomen, maar ja ook hier geldt drie maal is scheepsrecht en werd het toch 2-0. Met deze stand werd ook de rust ingegaan en was er nog volop hoop op een ommekeer in de wedstrijd. Maar al direct in het begin van de tweede helft kon Terwolde de 3-0 maken. V en L was duidelijk zoekend, naar elkaar en naar een goal. Even leek het erop dat de wedstrijdspirit terugkwam en kon Pim van het Erve 3-1 op het scorebord laten zetten. Maar al snel maakte Terwolde de 4de en 5de goal . . . al met al een wedstrijd om snel te vergeten en alle pijlen op volgende week te richten.