V en L vrouwen 1: “We hebben goed gevoetbald, alleen we vergaten te scoren”

De Vecht- Thuis vond de wedstrijd plaats tussen V en L VR1 en ST: Ratti/Almen VR1. Maar voordat er gesproken werd over voetbal stond er nog een leuke verassing te wachten voor onze aanvoerder Linda Casteel. Zij werd de avond ervoor uitgeroepen tot prinses carnaval uit Vaassen en dit moest natuurlijk gevierd worden.

Door een smoes van Lieke kwamen zij later aan bij de voetbalclub. De rest van de meiden zat in de kantine met een zogeheten ‘steek’ op het hoofd en toen onze carnavalsprinses binnen kwam werd er ‘Alaaf’ geroepen en geklapt. We hadden ook nog een jarige in ons midden. De jongste van het stel, Anoek, vierde haar ‘sweet sixteen’. In de kleedkamer werd er natuurlijk even voor haar gezongen. Nu moesten de dames van V en L zich gaan focussen op de wedstrijd. De blessures waren grotendeels weer over, waardoor er gestart kon worden met vijf wissels. De tegenstander stond twee plekken boven ons, dus een makkelijke wedstrijd ging het niet worden. De aftrap was voor de tegenstander. De trainer had ons al gewaarschuwd voor een spits met een hard schot. Dit bleek niet minder waar; er kwamen een paar gevaarlijke schoten op goal. Maar de dames van V en L lieten de koppies niet hangen en er werd hard teruggevochten, waardoor wij ook een aantal kansen kregen. Zo kreeg Myrna in de 4e minuut de bal voor haar voeten en schoot op goal. Deze werd helaas gepakt door de keepster. In de 6e minuut kreeg Linda Casteel de bal voor de voeten en wou van afstand schieten. Laura dook weg, maar kreeg alsnog de bal hard tegen haar kont aan. Onze verdediging stond sterk en we hadden keepster Evelien die de bal uit het doel wist te houden. Zo kwam in de 25e minuut nog een aanval van de tegenstander, zij kwam 1 op 1 te staan met Evelien, maar ze maakte geen schijn van kans. Met 0-0 aan de thee, Celester, Brigit en Sharon kwamen er in voor Esmay, Ilona en Myrna.

De 2e helft waren de dames van V en L duidelijk beter. Ons spelletje werd gespeeld en de tegenstander kwam nauwelijks nog aan onze kant van het veld. Femke en Lieke schoten meteen na rust al op goal, helaas zorgde de keepster ervoor dat de bal niet in het net terecht kwam. Toen nog een wissel, Anoek kwam er in voor Jolijn. In de 64e minuut nog een spannende aanval van de dames van V en L. Cissy kwam 1 op 1 met de keepster, speelde haar uit, maar de bal rolde te hard en ging hierdoor over de achterlijn. Onze prinses gaf aan last te hebben van haar hamstring, daarom kwam Linda O voor haar in de plaats. De wedstrijd is geëindigd in de brilstand.