Verdiende nederlaag voor SV Twello tegen Brummen

Twello- De nederlaag was meer dan verdiend. De uitslag 1-2 doet vermoeden dat… maar een overwinning heeft er de hele middag niet ingezeten. De spelers van de thuisclub gaven deze middag niet thuis. Er zat te weinig gal in, maar wat wel dan!?! Brummen was fysiek veel sterker, had de macht op het middenveld en had een veel hoger handelingstempo. Met de wind lekker in de rug dicteerden de gasten de wedstrijd vanaf het begin. Met name Joshua Akoy had binnen de 10 minuten tweemaal de mogelijkheid te scoren.

Pas na een kwartier de eerste vloeiende aanval van s v Twello. Max Smaal zette Cihan Özer in kansrijke positie, maar zijn puntertje ging rakelings over. Niet veel later had Cihan Özer de kans om te scoren, maar raakte de bal verkeerd en blesseerde zichzelf hierbij. Na deze spaarzame aanvallen van s v Twello nam de druk van Brummen weer toe, maar Jay koster maakte ieder schot op zijn doel onschadelijk. Na wat mogelijkheden over en weer kwam uit een hoekschop de 0-1 op het scorebord. Binnen de 5 meter lijn werd er niet goed ingegrepen en Aiko Hooyman scoorde 0-1. Volkomen verdiend. Stan Hurenkamp en Joshua Akoy hadden hierna de score nog kunnen opvoeren. Ruststand 0-1 en geheel verdiend.

Na de rust 10 minuten voor de thuisclub. Ze wilden de gelijkmaker scoren en nu was de wil wel aanwezig. Helaas gaf een middenvelder een pass breed die onderschept werd. Dit cadeautje wist Joshua Akoy schitterend af te ronden na subliem werk van Daan Ribbers. Niet veel later had Tim Evers de 1-2 kunnen maken. Hij zag zijn schot rakelings voorlangs gaan. De schoten van Max Smaal en Tim Evers gingen maar net naast of over. Brummen bleef loeren op de counter en was vaak heel gevaarlijk, maar keeper Jay Koster was soeverein. Vooral het schot van Rico van Ginkel was prachtig, maar de reactie van Jay Koster was nog mooier. De spelers van s v Twello bleven proberen in de 2de helft en in de 89ste minuut kreeg de thuisploeg een strafschop. Max Smaal weet hier echt wel raad mee 1-2. Meer zat er niet in. Een goede les voor de spelers van sv Twello. Er staan vanaf het begin. Volgende week thuis tegen Alexandria en dan laten zien dat je van deze middag veel geleerd hebt.