‘Vernieuwing is goed voor de club!’

Twello- Hij vertrekt met pijn in het hart als voorzitter van VHC Twello, want een opvolger is nog niet gevonden. De voorzitterstaak waarvan ook hij destijds dacht er niet geschikt voor te zijn, bleek in de praktijk volledig anders te lopen. Het is een leuke, leerzame job die echt niet al je vrije tijd in beslag neemt. Inmiddels kijkt Johan Homan met veel tevredenheid terug op een prachtige, kleurrijke en succesvolle periode. Maar er ligt een prangende vraag; wáár blijven de nieuwe bestuurders? Door Jos Bosch

“Voorzitter worden van VHC? Wat denk je zelf? Alles loopt hier goed dus lijkt het me niet nodig. Bovendien ben ik ook niet geschikt.” Het zijn de ludieke openingszinnen van een korte video die Johan Homan heeft opgenomen om zijn oproep nóg meer aandacht te geven. Hij gaat zijn taak als voorzitter van de Voorster Hockey Club Twello per 1 juli beëindigen. Opvolgers zijn er niet gevonden; nóg niet. Inderdaad meervoud, want ook de penningmeester moet na vele jaren worden vervangen en treedt dus af. En dan zijn er nog diverse vacatures binnen verschillende commissies.

Een gezonde vereniging

We zitten buiten aan de koffie bij het prachtige verenigingsgebouw aan de Zuiderlaan in Twello en kijken uit over de hockeyvelden. Alles getuigt tijdens het gesprek van een trotse voorzitter en we leggen een link naar het zakenleven. Want stel dat je dit ‘bedrijf’ VHC zou moeten beschrijven voor een toekomstige CEO? Johan Homan: “Wat dragen we over? Een goed draaiende vereniging met ruim 400 leden, een prachtig clubhuis dat prijzen heeft gewonnen op het gebied van duurzaamheid en gezonde voeding. De velden hebben LED verlichting, zijn goed onderhouden, binnen- en buitenruimten zijn rookvrij. VHC is financieel gezond en heeft een groot scala sponsoren.”

Van ’langs de lijn’ tot betrokken verenigingsman en voorzitter

We gaan terug naar het jaar 2017, wanneer Johan de hockeyclub vooral kent als vader wiens dochter meespeelt in een van de teams. Ongetwijfeld een herkenbaar patroon voor velen, hoe Johan de tijd van toen omschrijft. Dochterlief wordt bij het hek afgezet, af en toe is er tijd om langs de lijn een wedstrijd mee te beleven, deze en gene even te groeten en dan is het tot een volgende keer. Toen er plannen waren voor een nieuw verenigingsgebouw besloot Johan plaats te nemen in de nieuwbouwcommissie.

“Als jurist heb ik wat met bouwen en dacht, laat ik eens in die nieuwbouw duiken.” Toen pas leerde Johan de vereniging echt kennen, maakte hij kennis met andere betrokkenen bij de club, zag hoe een vereniging feitelijk draait én raakte in gesprek met de toenmalige voorzitter Luuk van de Poel. En ja, dat ging onder meer over het voorzitterschap. “We hebben heel wat keren met een wijntje bij de haard gezeten en uiteindelijk heb ik mij beschikbaar gesteld. September 2017 werd ik unaniem gekozen tot voorzitter en heb mij verdiept in de vereniging en een visie gemaakt.

Een vereniging draait op vrijwilligers

Gezond en vitaal, de zaken goed voor elkaar en toch zijn er diverse vacatures in te vullen. Waar zit ‘m dat in? “Ik heb heel wat mensen gesproken, op borrelniveau of juist één op één, maar mensen zien het toch niet zo zitten. Uiteraard hebben ze allemaal legitieme redenen, maar ook ik had destijds wel mijn argumenten om het niet te doen” aldus Johan. “Heel veel mensen zullen ook denken: het is een goed draaiende club! Alles is geregeld tot en met volledige bezetting achter de bar.” Het tekort aan vrijwilligers en/of mindere bereidheid om zich in te zetten voor een vereniging is een landelijke tendens aldus de aftredend voorzitter. Johan: “De KNHB ziet de afname van vrijwilligers overal ontstaan. Er zijn de zgn. consumentleden; mensen die contributie betalen, hun kind afzetten bij het veld en weer naar huis gaan.” Johan geeft aan dat te snappen, want ooit was hij zelf ook degene die ver van de vereniging afstond.

De voorzitter; spits en spil van de vereniging

Aanstaand weekend staan er leuke activiteiten op het programma. Op vrijdag een barbecue voor de vrijwilligers, ’s zaterdags de onthulling van de nieuwe tenues, een nieuw logo, clinics en verdeling van de vrijwilligerstaken. En dan zondag het jaarlijks toernooi en een terrein dat vol staat met enthousiaste mensen. Kortom, een mooi VHC weekend.

De organisatie daarvan is zéker niet de verdienste van de voorzitter, maar juist het teamwork van veel betrokkenen. “Wat een voorzitter wél doet is het aanjagen en clusteren, dan zie je dat het gaat draaien. Juist dáár maak ik mij zorgen om en niet dat ík dat moet zijn, maar dat er straks geen aanjager meer is.”

Maar hoeveel tijd kost nu eigenlijk dat voorzitterschap? “In 2017 was ik president van de Lions Club, gemeenteraadslid, had ook toen m’n eigen zaak en uiteraard een gezin. Maar ik zag en zie ook, dat het prima was en is te combineren. Je hebt vergaderingen, af en toe een overleg met commissies, verder hand-en-spandiensten zoals medailles uitreiken of een toespraakje. Voor veel mensen lijkt dat soms heel veel. Natuurlijk kost het tijd, maar het is voorál ook erg leuk!”

De ‘nieuwe generatie’ bestuurders

Johan Homan heeft z’n best gedaan om nieuwe bestuursleden te werven en gaat daar ook mee door. Hij beseft dat mensen soms een vergelijking maken met hem of andere bestuurders. “Het is niet de bedoeling dat je het doet zoals ik, maar juist je eigen draai gaat geven aan je taken” aldus Johan. Wederom haalt hij hier een drempel weg voor twijfelaars. “We zijn een twaalf jaar jonge vereniging en hebben nog geen opa’s en oma’s die taken van elkaar overnemen, zoals oudere verenigingen die wel hebben.” Kortom, er is geen grote vijver met veel ervaring waaruit geput kan worden, maar we hebben wél 400 leden. Als je 18 jaar of ouder bent, kun je een bestuurstaak op je nemen.

Veel besturen van organisaties werken nog met de taakveredeling voorzitter, secretaris en penningmeester. Een formatie van drie personen als dagelijks bestuur, al dan niet ondersteund door overige bestuurders. Zouden bestuursleden hun taken ook kunnen delen om minder druk op het werk te leggen? En wat als een toekomend voorzitter wel goed is in aanjagen maar minder graag op de voorgrond treedt als zegsman? Johan: “We hebben al bedacht dat er meer projectmatig kan worden gewerkt. Dan zijn de werkzaamheden verbonden aan een bepaalde taak en tijd. Taakverdeling van een functie over meerdere personen zou ook kunnen. Eigenlijk is er van alles mogelijk, er valt altijd over te praten. Wie weet dat er na het VHC weekend nieuwe mensen opstaan.”

woensdag 29 juni 2022

Deel dit bericht