VHC succesvol in zaal

Twello- De winterstop voor de hockeyers van de gemeente Voorst heeft lang geduurd. Echter niet voor ruim 70 spelers van VHC Twello. Zij zijn in de tijdens die periode de zaal in gegaan. Vanaf begin december zijn zes teams gaan zaal trainen en competitie spelen. Vijf wedstrijddagen met twee wedstrijden op een dag. Zondag 19 februari speelden zij de laatste competitieronde.

Kinderen konden tegen extra betaling meedoen met deze competitie; sommige teams waren daardoor samengesteld uit verschillende teamleden wat een leuke mix gaf. Voor VHC Twello een leerzame pilot om de organisatie rond te krijgen voor een zaalcompetitie. En dat is gelukt, een enthousiaste vijfkoppige commissie heeft deze taak zeer goed volbracht. Zelfs scheidsrechters waren uitstekend geregeld en dat terwijl de VHC Twello slechts over een handjevol mensen met ervaring kon beschikken (in de zaal zijn de regels wat anders dan op het veld).

Voor de thuislocatie van de wedstrijden werd de sporthal en kantine van SV Twello ingezet. Het was de plezierige en uitstekende organisatie door de beheerder die zowel thuis- als uitspelende ploegen zeer waardeerden. Velen noemden dit zelfs de ‘mooiste locatie van de regio’.

De eerste deelname aan de zaalcompetitie is direct een succes voor de jongens van B1 en voor meisjes D1, zij werden kampioen. MB1 werd heel keurig tweede. Ook de andere twee teams hebben een spannende competitie achter de rug. De jeugd tot en met tien jaar die geen deelname aan de competitie hebben wel in de zaal getraind goed voor het ontwikkelen van de techniek én lekker!

Al met al zeer geslaagd en het smaakt naar meer. Kinderen zijn in de zaal, waar techniek moeilijker is, met sprongen vooruit gegaan. VHC Twello kijkt dus met vertrouwen en goede zin vooruit naar de winterstop van volgens seizoen. Maar nu eerst weer lekker naar buiten het veld op. Na de voorjaarsvakantie starten de trainingen weer. Keertje meedoen? Kijk op www.vchttwello.nl voor meer informatie.

woensdag 22 februari 2017

Deel dit bericht