Virto Quintus 2 – Eurobottle Voorwaarts

Twello- De laatste wedstrijd van de ‘reguliere’ competitie, want wie weet het inmiddels nou niet: Eurobottle Voorwaarts speelt de nacompetitie. Deze zaterdag mochten zij weer met de Happybus op pad, dit keer naar het verre Kwintsheul voor de wedstrijd tegen Quintus 2. De dames 1 van Quintus moest op dezelfde tijd als Eurobottle spelen, zij bezette zaal 1 en onze wedstrijd mocht gespeeld worden in een tweede zaal.

Quintus benutte hun eerste aanval direct met een treffer, via een penalty maakte Sharin het gelijk. In de thuiswedstrijd waren er destijds 76 doelpunten gevallen, het team was er vooraf dus al op voorbereid dat het een snelle wedstrijd kon worden. Via een break kwam Quintus op 4-2. Om bij te kunnen blijven moest er in de dekking wat meer scherpte, evenals in de aanval. Echter, hars was deze wedstrijd toch een dingetje. In de beginfase konden ze toch meekomen, Laura maakte er na 15 minuten 7-6 van via een afstandsschot in de kruising. Op dat moment ging Quintus de snelle tegenaanvallen lopen en vergrootte het verschil. Zelf kon het team in de aanval niet het eigen spel spelen. Quintus was sterk, Eurobottle had hier en daar balverlies en de scheidsrechters lieten bovendien veel toe, maar floten op de verkeerde momenten de aanval af. De keepsters hadden helaas ook geen antwoord op de schoten van Quintus. Vervolgens werd met 15-10 de kleedkamer opgezocht. Er was nog niks aan de hand, het zat niet erg mee maar als het team zich konden omschakelen dan kon er nog een draai worden gegeven aan de stand. Eurobottle wist dat zij potentie hadden om te kunnen winnen vanavond, maar helaas wilde het allemaal gewoon niet. Quintus kreeg in de tweede helft meteen een penalty en maakte vervolgens via de cirkel 17-10. Even slikken, maar het team ging hier niet weg voordat het tot het eind voor elk doelpunt was gegaan. Melissa heeft laten zien dat ze het penalty’s nemen niet verleerd is en benutte er kort achter elkaar twee. Na een kleine 20 minuten stond het 24-18. Eurobottle kon tot scoren komen, Quintus ook. In de laatste fase van de wedstrijd was het om en om doelpunten voor beide partijen. Ellen wist in de slotfase er via het midden nog een aantal te verzilveren, en de wedstrijd werd afgesloten met een eindstand van 32-25. Hiermee eindigt Eurobottle Voorwaarts de competitie met een prachtige, wie-had-dat-ooit-verwachte 4e plaats. Dit was het dan alweer, de laatste competitiewedstrijd.

Alle supporters wederom bedankt voor de steun en aanmoediging dit seizoen, wij zijn enorm blij met jullie en onze dank is groot! Maar… wij zijn nog niet klaar en gaan ons opmaken voor het toetje genaamd nacompetitie. De eerste wedstrijd zal aankomende zondag 8 april om 14.45u tegen ZAP in Breezand plaatsvinden. De bus vertrekt om 11.00u vanaf de Jachtlust, wil je mee geef je dan snel op. Het volledige programma van de nacompetitie is te vinden op de website en op Facebook.