VOC – Fit & Fun Voorwaarts

TWELLO- Zaterdag stond de wedstrijd tegen VOC in Amsterdam op het programma. Met de Happybus en vaste supporters reisden de dames en begeleiding af naar sporthal de Elzenhagen, met daarnaast nog een aantal vast support dat op eigen gelegenheid naar Amsterdam was gekomen. Na het voorstellen van beide teams ging de wedstrijd om 19:30 van start. VOC opende de score vanaf de midden opbouw en Lisa antwoorde. De eerste 10 minuten stond de dekking scherp, er werd uitgestapt en in de aanval bouwden we deze op snelheid en druk op en kon Lisa meermaals het net vinden. Vervolgens maakten we een aantal fouten waar VOC op snelheid van profiteerde. Door snelle tegenaanvallen kregen zij vrije doelkansen of medespeelsters vrijspelen en scoren. In de laatste minuten voor rust wist Daimy voor ons nog driemaal het net te vinden, mede dankzij twee penalty’s en een vanaf de rechterkant. Met een ruststand van 22-11 zochten wij de kleedkamer op.

De tweede helft stond onze dekking een stuk sterker als in de laatste fase van de eerste helft. Er werden fouten bij VOC afgedwongen waardoor ook wij kansen kregen om in de aanval snel de bal op te brengen. Hilke opende de score in de tweede helft, gevolgd door Alineke met een snelle tegenaanval. Het eerste kwartier van de tweede helft bleef het verschil op 10 doelpunten staan. VOC kon niet verder uitlopen doordat wij in de dekking bleven vechten. In de aanval brak helaas wel een wat mindere fase aan. Kansen die werden gecreëerd werden niet altijd omgezet in doelpunten, of er werden foutjes gemaakt waardoor VOC weer in de aanval kwam. Keyara maakte vanuit de hoek nog een mooi doelpunt, Hilke maakte vanaf een terugkomende bal een doelpunt in een bijna vrij doel en in de laatste minuten scoorde Daimy nog tweemaal. De wedstrijd werd afgefloten met een eindstand van 35-22.

Volgende week komen de dames van Borhave op bezoek in Twello. De uitwedstrijd was enorm spannend en ging helaas met het minimale verschil verloren. Wij zijn gebrand om de twee punten ditmaal wel te veroveren, dus komt dat allen zien om 20:00 uur in sporthal Jachtlust.