Volle buit voor sv Twello tegen EGC in Gorssel

TWELLO- Na afloop was trainer Jiefan Chung van EGC heel duidelijk met zijn verhaal. Een meer dan verdiende overwinning voor s v Twello en dan met name door de tweede helft. De eerste helft kon maar moeilijk op gang komen. Na de rust was s v Twello de bovenliggende partij. Alleen had de ploeg uit Twello vele malen meer moeten scoren. Op sportpark Gerstlo was het zondagmiddag goed toeven. Heerlijk zonnetje, weinig wind en prima temperatuur. Goed om te voetballen of om heerlijk langs de lijn te staan. De eerste 10 minuten gingen voorbij zonder hoogtepunten. In de 13de minuut een sublieme steekpass van Max Smaal op Tim Evers en de 0-1 kwam op het scorebord. Even later was het net anders om, maar Max Smaal zag zijn schot in het zijnet terecht komen. Zo tikten de minuten weg zonder speciale momenten. In de 25ste minuut keek de verdediging van s v Twello naar elkaar zonder in te grijpen en de handige spits van EGC Jesper Nachtegaal maakte wel heel beheerst de gelijkmaker 1-1. Zat er nu meer in voor de thuisploeg? De tot dan toe onzichtbare Nicky Eekhuis maakte een mooie actie en liet 1-2 aantekenen. Weer zette de EGC een tandje bij. Kreeg wat kansjes door Almir Fizovic en Jesper Nachtegaal. Steeds stond keeper Jay Koster op de goede plek. Ruststand 1-2 en dat was eigenlijk wel verdiend.

Nadat begin 2de helft van rand 16 meter Frank Wijnbergen te slap had ingeschoten brak een periode voor EGC aan. Keeper Jay Koster wist tweemaal een doelpunt met snelle reacties te voorkomen. Hier ging steeds te laconiek uit verdedigen aan vooraf. In de 56ste een schot van Rick Uninge dat net naast ging. Even later gaf hij een prachtige pass over de verdediging heen en Nicky Eekhuis scoorde 1-3. Met Bert Westendorp in de spits kreeg s v Twello veel kansen. Hij gaf op maat voor aan Nicky Eekhuis, die van heel dichtbij de bal geheel verkeerd raakte. Daarna kreeg Bert Westendorp driemaal een kans. Zijn kopbal ging net naast, daarna haalde een verdediger de bal van de doellijn en even later zag hij zijn kopbal op de paal belanden. Twintig minuten lang konden de spelers van s v Twello de score opvoeren, maar dat lieten zij na. De verdediging van s v Twello onder leiding van de goed spelende Frank de Croon gaf geen kans meer weg. De jonge Luuk van de Sluis viel sterk in en zo werden nadat Almir Fizovic nog in handen van Jay Koster had geschoten de drie punten meegenomen naar Twello. Uitstekend resultaat. Liefst 21 punten uit 7 wedstrijden. Volgende week geen competitie. Op 30 oktober a.s. thuis tegen s c Doesburg. Aanvang 14.00 uur.